Oferte locuri de munca top

Scumpirea otelului, generata si de Indonezia

Scumpirea oțelului din ultima perioadă a fost generată și de restricțiile de export impuse de Indonezia asupra materiilor prime necesare producției de oțel inoxidabil, minereu de nichel și minereu de fier.

Organizația Mondială a Comerțului s-a sesizat cu privire la restricțiile de export ilegale indoneziene. Astfel, OMC va înființa un grup privind deturnarea de la export a materiilor prime din Indonezia.

Asociația Europeană a Oțelului (Eurofer) salută decizia UE de a solicita OMC să instituie un grup special pentru a elimina aceste restricții de export ilegale.

Indonezia s-a angajat într-o extindere agresivă a sectoarelor sale de prelucrare a nichelului și oțelului inoxidabil. Acest lucru a început în 2014, când Indonezia a interzis exporturile de materii prime care conțin nichel pentru a se asigura că producția sa națională de inox are acces la materii prime sub prețul pieței.

Luarea de măsuri de către OMC este fundamentală pentru a preveni politicile industriale sectoriale agresive și ilegale ale țărilor terțe, precum Indonezia, care subminează comerțul global și care duc la denaturări artificiale ale prețurilor și subutilizarea capacităților de producție.

Nichelul este o componentă importantă în producția de oțeluri inoxidabile.

55% dintre toate oțelurile inoxidabile conțin nichel, deoarece îmbunătățește rezistența la coroziune și îmbunătățește proprietățile aliajului. Acapararea acestui material de Indonezia afectează, astfel, competitivitatea industriei de oțel inoxidabil.

În paralel cu acțiunea inițiată de UE la nivelul OMC, Eurofer consideră că rămâne esențial pentru Comisie să continue să acționeze rapid și viguros prin implementarea instrumentelor de apărare comercială pe care le are la dispoziție, sub legislația Uniunii Europene.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus