Oferte locuri de munca top

Scoaterea din circuitul agricol a anumitor terenuri va continua

Posibilitatea de a scoate din circuitul agricol anumite terenuri urmează să fie din nou valabilă. Camera Deputaților a votat ieri proiectul de lege prin care urmează să fie instaurată această prevedere. Proiectul a primit 200 de voturi pentru, nici un vot împotriv și 25 de abțineri.

Prevederea vizează terenurile agricole situate în extravilanul unităților administrativ-teritoriale, pe care sunt amplasate construcții de orice fel edificate înainte de data de 28 iulie 2017, fără aprobarea de scoatere din circuitul agricol a acestor terenuri.

Pentru aceste terenuri se va putea solicita în continuarea scoaterea din circuitul agricol, cu achitarea unui tarif prestabilit.

Conform prevederilor în vigoare, tariful final datorat pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan se calculează prin înmulțirea cu trei a tarifului specific terenului în cauză:

Clasa terenului agricol 1 2 3 4 5
Tarif – lei/mp 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00

 

Această prevedere a putut fi aplicată inițial până în vara anului 2019.

Deputații au propus apoi o altă perioadă de aplicare a prevederilor, pentru a rezolva toate cazurile exitente în cadrul unităților administrativ-teritoriale.

Prin modificarea votată, scoaterea terenurilor din circuitul agricol va fi posibilă pentru o perioada de încă 5 ani de la data intrării în vigoare a noii legi.

Proiectul de lege a fost adoptat și către Senat în luna noiembrie a anului trecut, primind apoi numai avize favorabile din partea comisiilor de specialitate.

În prezent, acest proiect este depus la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii. După aceea va fi trimis la Președinție spre promulgare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus