Oferte locuri de munca top

Schimbari pentru solutiile de racordare la retelele electrice

Au intrat în vigoare modificările aduse Regulamentului privind stabilirea soluțiilor de racordare a utilizatorilor la rețelele electrice de interes public. Aceasta printr-un ordin ANRE, publicat în Monitorul Oficial. Schimbările sunt valabile de vineri, 6 septembrie.

Astfel, soluția de racordare va fi de acum stabilită prin fișă de soluție și pentru locurile de producere sau locurile de consum și de producere ce au o putere maximă simultană absorbită/evacuată mai mică de 30 kVA.

Totodată, soluția de racordare se stabilește prin studiu de soluție pentru locurile de consum și/sau de producere care, prin tipul lor și caracteristicile echipamentelor instalațiilor de utilizare și/sau al proceselor tehnologice, impun necesitatea unei analize pentru stabilirea impactului racordării asupra rețelei și a celorlalți utilizatori și stabilirea măsurilor pentru încadrarea acestui impact în limitele normate. Aceasta dacă nu se încadrează în categoriile prevăzute la art. 12 din Regulamentul privind stabilirea soluțiilor de racordare a utilizatorilor la rețelele electrice de interes public.

Cererile de racordare depuse la operatorii de rețea înainte de intrarea în vigoare a noului ordin, pentru care nu au fost transmise solicitanților facturi de plată a tarifului pentru emiterea/actualizarea avizului tehnic de racordare/certificatului de racordare, se analizează în conformitate cu prevederile Regulamentului privind stabilirea soluțiilor de racordare a utilizatorilor la rețelele electrice de interes public, în formula actualizată de acest ordin.

Prevederile sunt valabile pentru operatorii economici din sectorul energiei electrice, care vor duce la îndeplinire prevederile Regulamentului.

 

 

 

Citiți și:

Aparthotel cu 15 etaje, in autorizare, pe Litoral

O primarie investeste o avere pentru un complex multifunctional

Cine va actualiza documentatiile pentru un important proiect rutier

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus