Solplanet x AeroFix

Schimbări în conducerea producătorului de materiale Somaco

n

Sorin Miron

Grupul Somaco, producătoare de BCA şi prefabricate din beton, are un nou director general în persoana domnului Sorin Miron, anterior director financiar al Grupului.

Miron îi succede la conducerea companiei lui Gabriel Colobaţiu, care a condus Grupul timp de 6 ani şi care promovează în funcţia de Preşedinte al Comitetului Director al grupului de firme Somaco, potrivit unui comunicat al Grupului.

Sorin Miron a fost director financiar al grupului de firme Somaco din februarie 2009, după ce anterior a lucrat în mari corporaţii precum Michelin, Dacia Renault şi KPMG.

“Sunt onorat de oportunitatea preluării conducerii grupului de firme Somaco, de încrederea pe care am primit-o pentru următorul mandat de director general. Somaco este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piaţa construcţiilor din România, care în ultimii 6 ani, în ciuda crizei manifestate acut în sectorul construcţiilor, şi-a triplat cifra de afaceri şi a dublat numărul de fabrici; Somaco reuneşte acum sase fabrici performante, amplasate astfel încât să asigure o acoperire naţională a proiectelor de construcţii”, a declarat Sorin Miron, noul director general al grupului de firme Somaco.

Anul trecut, grupul de firme Somaco a realizat o cifră de afaceri de 33 milioane euro.

“Ambiţiile Somaco pentru următorii ani sunt mari, mai ales in privinţa segmentului de prefabricate din beton. Potentialul pieţei noastre este foarte generos: România are nevoie de spaţii logistice, de spaţii comerciale şi industriale, de sute de mii de locuinţe noi; peste jumătate dintre gospodării necesită branşare la sistemul de canalizare, un procent semnificativ dintre gospodării trebuie electrificate şi peste 3.000 de kilometri de autostradă ar trebui construiţi pentru a lega coresponzator cele mai importante regiuni.

În următorii ani ne propunem consolidarea poziţiei în piaţă, prin fidelizarea partenerilor actuali şi prin atragerea de noi clienţi. O altă prioritate a mandatului meu este dezvoltarea durabilă: dezvoltarea personalului, sănătatea şi securitatea în muncă, protecţia mediului şi responsabilitatea socială. În acest sens, doresc să amintesc proiectul de modernizare a fabricii de BCA de la Adjud, care are un impact major asupra mediului şi condiţiilor de muncă. Este o investiţie de peste 1,6 milioane euro, cofinanţată prin fonduri nerambursabile acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România”, mai spune Sorin Miron.

Grupul de firme Somaco reuneşte societăţile Somaco Grup Prefabricate SRL, Somaco Structuri Prefabricate SRL şi Somaco Antrepriză SRL; detine 5 fabrici pentru prefabricate din beton la Buzău, Roman, Teiuş, Târgovişte şi Timişoara şi o fabrică unde se produce sistemul de zidărie şi termoizolaţie din BCA – la Adjud.

Sus