Solplanet x AeroFix

Scaderi aproape pe toata linia in industria romaneasca

Producţia industrială realizată în primele opt luni ale acestui an este mai mică cu 14,2% ca serie ajustată, față de cea din perioada similară a anului trecut.

În luna august, a fost înregistrată o creștere față de luna precedentă de 3,9%. Dar, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială a fost mai mică cu 5,1% ca serie ajustată. în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit Institutului Național de Statistica.

În același timp, cifra de afaceri din industrie, pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a scăzut în luna august, în termeni nominali, atât față de luna iulie, cu 10,7%, cât și faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, cu 3,0%.

În primele opt luni din 2020, comparativ cu perioada similară de anul trecut, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a scăzut, în termeni nominali, cu 11,6%.

Nici perspectivele nu sunt prea optimiste.

INS anunță evoluție în scădere a comenzilor noi din industria prelucrătoare. În luna august, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), au scăzut în termeni nominali, atât față de luna iulie, cu 11,8% cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cu 3,4%.

Pe ansamblul primelor opt luni din acest an, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut, în termeni nominali, cu 11,7%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus