Oferte locuri de munca top

Scaderi ale preturilor de productie in Europa

Euro_banknotesIn iulie fata de aceeasi luna a anului precedent preturile productiei industriale au scazut cu 1,3% in Uniunea Europeana si cu 1,1% in Zona Euro, conform datelor publicate de Eurostat.
Sectorul energetic este cel care a inclinat balanta preturilor de productie. In iulie 2014 comparativ cu aceeasi luna a anului precedent s-a inregistrat o scadere 4,4% in Uniniunea Europeana si de 3,5% in Zona Euro.
Tara noastra inpreunacu Letonia si Suedia au inregistrat cele mai mari cresteri ale preturilor de productie, 0,2% fiecare. La polul opus se afla Belgia, Lituania si Slovacia cu scaderi de 5,7%, 4,8%, respective 2,9%.
Preturile productiei industriale au scazut cu 0,2% in Uniunea Europeana si cu 0,1% in zona euro in luna iulie fata de luna precedenta. In iunie preturile au crescut cu 0,1% in Uniunea Europeana si cu 0,2% in Zona Euro.
Scaderile din luna iulie pot fi puse pe seama sectorului energetic care a inregistrat scaderi de 0,9% in Uniunea Europeana si de 0,6% in Zona Euro. In celelalte sectoare preturile au ramas relativ stabile.
Cele mai mari cresteri ale preturilor de productie au putut fi observate in Estonia (1,7%) si Cipru (1,1%). Pe primile locuri in privinta scaderilor sunt Belgia (0,9%), Danemarca (0,8%) si Grecia (0,7%).

Sus