Solplanet x AeroFix

Scadere record pe piata rezidentiala londoneza

Tower_of_london_from_swissreOfertele de preturi ale caselor londoneze au inregistrat o scadere record in luna august, de 5,9% fata de luna precedenta, informeaza The Guardian.
Preturile locuintelor scoase la vanzare in august in sudul Londrei au fost cu aproximativ 72.000 de lire mai mici decat in iulie, ajungand la o medie de 786.000 lire. Fata de preturile inregistrate in august 2013, valoarea este cu 12% mai mare.
Preturile au scazut in toate cartierele londoneze, dar cea mai mare scadere a fost inregistrata in Wandsworth. In general, vara preturile de ofertare scad dar de aceasta data diferenta este mai mare pronuntata, explica jurnalistii de la The Guardian.
Potrivit sursei citate, este a treia luna de scadere a preturilor pe fondul unui flux de locuinte noi care forteaza piata sa genereze oferte competitive. Numarul de locuinte scoase la vanzare a crescut cu 20% fata de aceeasi luna a anului trecut.
Astfel, piata imobiliara londoneza dicteaza tendintele in Marea Britanie. Cumparatorii din capitala se feresc in prezent de ipotecile scumpe in timp ce numarul vanzatorilor a crescut fata de inceputul anului, dorinta acestora fiind de a vinde cat mai repede.

Sus