Oferte locuri de munca top

Scadere cu circa 45% a devizului, in anul scumpirilor in constructii

Cu toate că anul acesta s-au scumpit semnificativ materialele de construcție și manopera, totuși costurile estimate pentru consolidarea, modernizarea și restaurarea Teatrului Bazilescu din Sectorul 1 au fost reduse cu circa 45%. Aceasta în urma reevaluării sumelor estimate în cadrul proiectului DALI (documentația pentru autorizare a lucrărilor de intervenție).

A rezultat astfel ”o revizie a prețurilor corespunzătoare anumitor categorii de lucrări, a materialelor și a costului cu manopera”, după cum transmite Primăria Sectorului 1.

Pentru desemnarea executantului, va fi lansată pe SICAP o procedură de achiziție publică.

Primăria Sector 1 transmite că în urma reevaluărilor, s-a pornit inițial de la 1.467,36 euro/mp Construcție + Montaj (TVA inclus) și s-a ajuns la 815,61 euro/mp Construcție + Montaj (TVA inclus).

Concret, totalul general al costurilor, calculat în decembrie 2019, era de 34,9 milioane lei (TVA inclus). Costurile au fost reduse, în februarie 2021, la 20,8 milioane lei (TVA inclus). ”Economie de 14,1 milioane lei (TVA inclus)”, afirmă reprezentanții Sectorului 1. Aceștia susțin că ”s-a realizat o simulare de preț, după reducerea costurilor, astfel încât să nu fie afectată soluția tehnică, calitatea lucrărilor și respectând toate cerințele de calitate în construcții”.

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 (CIDS) a preluat teatrul de vară în 13 martie 2021.

În luna mai 2021 a fost lansată licitația pentru Servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții „Consolidarea, Modernizarea și Restaurarea imobilului Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu”;

În august 2021 a fost semnat contractul pentru servicii de proiectare și asistență tehnică cu SC Bau Stark SRL.

La 1 septembrie, CIDS a emis Ordinul de începere a serviciilor de proiectare, având termen de șase luni pentru obținerea autorizației de construire și executarea proiectului tehnic cu detalii de execuție.

Următoarea etapă va fi întocmirea Referatului de Necesitate și al Caietului de Sarcini pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și restaurare a imobilului Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu”, publicarea licitației în SICAP și desemnarea unui câștigător.

Câștigătorul va avea la dispoziție 24 de luni pentru execuția lucrărilor de consolidare, modernizare și restaurare.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că ”toate lucrările ale căror categorii de prețuri de încadrare au fost modificate nu afectează cerințele de calitate în construcții sau integritatea proiectului”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus