Oferte locuri de munca top

Scade numărul înmatriculărilor în construcţii

1Numărul firmelor de construcţii nou-înfiinţate în primele nouă luni ale anului a scăzut cu peste 8 procente.

În intervalul ianuarie – septembrie 2016 au fost înmatriculate în total aproape 6.900 de firme având ca obiect de activitate construcţiile. În același interval al anului trecut fuseseră înmatriculate aproape 7.500 de astfel de societăţi.

Numărul firmelor de tranzacţii imobiliare a crescut ușor cu peste 4% în intervalul analizat până la 1453 de înmatriculări. La sfârșitul lunii septembrie 2015 fuseseră înmatriculate 1386 de firme care se ocupau de imobiliare.

La nivelul întregii economii, numărul înmatriculărilor de firme a scăzut cu peste 6% în primele nouă luni ale anului până la peste 84 de mii de firme, comparativ cu statistica anului 2015. Anul trecut în același interval au fost înmatriculate peste 90 de mii de firme.

Buletinul insolvenţelor pe luna septembrie emis de Registrul Comerţului arată că ritmul intrării în insolvenţă a firmelor de construcţii a încetinit în prima parte a anului.

În intervalul ianuarie – septembrie 2016 puţin peste 900 de societăţi cu acest obiect de activitate și-au cerut insolvenţa comparativ cu 1100 de firme în perioada similară a anului trecut.

Numărul firmelor de imobiliare intrate în insolvenţă a scăzut și el de la 224 de firme în ianuarie-septembrie la aproximativ 150 de societăţi de imobiliare intrate în insolvenţă în primele nouă luni ale acestui an.

În total în primele nouă luni ale anului numărul insolvenţelor s-a redus cu peste 20% până la aproape 6 mii de societăţi, comparativ cu peste 7500 de insolvenţe înregistrate în intervalul ianuarie-septembrie al anului 2015.

 Rasfoieste revista ARENA Constructiilor editia octombrie

Sus