Oferte locuri de munca top

Sase depozite logistice vor fi finalizate anul viitor

Șase depozite logistice au ca dată de finalizare anul viitor. Acestea aparțin dezvoltatorului belgian de spații logistice Warehouses de Pauw (WDP).

Aceste proiecte au o suprafață totală de 102.420 mp, iar investițiile ajung la 66 milioane euro.

Investitorul se așteaptă să genereze un randament brut inițial de închiriere de aproximativ 6% din toate proiectele derulate. Acestea au o valoare de aproximativ 535 milioane euro, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 771,000 mp.

Proiectele sunt închiriate în proporție de 90%, iar durata medie a contractelor de închiriere este de 12,6 ani.

Proiectele în derulare vizează următoarele locații:

* Slatina  – chiriaș: Pirelli

Data livrare: trimestru 1 2023

* București – Ștefăneștii de Jos (2) – închiriat total

Data livrare: trimestru 1 2023

* București – Ștefăneștii de Jos (2) – chiriaș: E-Pantofi (Ext Phase 1 + 2)

Data livrare: trimestru 1 2023

* Roman

Data livrare: trimestru 4 2023

* Târgu Lăpuș – chiriaș: Taparo

Data livrare: trimestrul 3 2023

* Timișoara – chiriaș: Bulung

Data livrare: trimestrul 3 2023.

Constructii industriale, demontate si relocate

Rata de ocupare și piața imobiliară directă

Portofoliul era aproape închiriat integral, în proporție de 99%, la data de 30 septembrie 2022 (98.5% la 31 decembrie 2021). Acest lucru se bazează pe dinamica unei piețe sănătoase, cererea continuând în toate sectoarele (atât la capătul de intrare, cât și la cel de ieșire al lanțului de aprovizionare), fapt ce duce la presiune în creștere asupra chiriilor.

Plan de creștere 2022-2025

În primele nouă luni ale anului curent a fost identificat un volum de investiții de aproximativ 430 milioane de euro, constând în proiecte noi și terenuri, precum și achiziții de clădiri existente, la care se adaugă investiții în tranziția energetică pe lângă planul strategic de investiție în cumpărarea a 10% din acțiunile Catena.

WDP rămâne concentrat pe ținta de obținere de profit pe termen lung în planul său de creștere a EPRA Earnings la o valoare de 1,50 euro pe acțiune în 2025, cu accent puternic pe profitabilitate (de exemplu strategia Energy as a Business, un bilanț solid și o poziție solidă din perspectiva lichidității). Acest lucru se întâmplă în contextul evoluției continue (și accelerate) a factorilor externi, precum volatilitatea crescută a pieței, perspectivele macroeconomice slăbite și costul capitalului crescut.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus