Oferte locuri de munca top

Salini Impregilio, erori de execuție pe Autostrada Orăștie – Sibiu

autostrda-sibiu-orastieSalini Impregilio nu a demarat repararea fisurilor de pe Autostrada Orăștie-Sibiu, lotul 3, lucrări pe care se angajase să le înceapă până la data de 29 iunie. Compania va plăti reparaţiile din banii ei, ameninţă beneficiarul, CNADNR.

Constructorul nu a dat vreo explicaţie, în schimb a transmis un program de începere a remedierii acestor defecte (fisuri), după 15 iulie.

Narcis Neaga, director general CNADNR, a declarat că noua amânare este inacceptabilă, luând în considerare nivelul mare de trafic pe acest tronson de autostradă și necesitatea asigurării siguranței circulației în această zonă.

Din primele investigații de la fața locului rezultă că fisura nu este datorată alunecărilor de teren, ci doar problemelor nerezolvate, cum ar fi drenurile înfundate.

Totodată s-a constatat că la terminarea viaductului, în sensul de mers spre Sibiu, că șanturile colectoare nu au fost finalizate, apa acumulată în urma ploilor din ultimele zile putând afecta instalația electrică și sistemul ITS.

Potrivit forajelor şi testelor efectuate la faţa locului de către CNADNR împreună cu Cestrin problemele rezultate reprezintă o greşeală de execuţie din partea constructorului.

“Este inadmisibil ca de la apartiția fisurilor până în prezent constructorul să nu cerceteze și să nu găsească soluții pentru rezolvarea problemelor. În aceste condiții, astăzi am hotărât să remediem imediat fisura de 20 de metri, urmând ca decontul acestei lucrări să se facă din banii constructorului. În același timp le vom solicita, ca ultimatum, printr-o scrisoare oficială, un plan de măsuri concret și realist de rezolvare a tuturor problemelor apărute pe acest tronson”, a declarat Narcis Neaga.

 

 

Sus