Oferte locuri de munca top

Salariul in constructii continua sa creasca

Criza de forță de muncă din sectorul construcțiilor, în contextul creșterii cererii pentru lucrări de construcții, împinge tot mai sus salariile din acest sector.

Luna august a adus un nou maxim al salariului mediu din construcții pe acest an, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Salariul mediu din construcții a evoluat în sens contrar celui mediu per economie, care a înregistrat scăderi în august față de iulie.

Astfel, câștigul salarial mediu net în construcții a fost de 3.346 de lei în luna august, peste maximumul anterior înregistrat în aprilie (luna cu primele de Paste), când a fost de 3.313 de lei.

Salariul mediu net din construcții a fost în august mai mare cu 6,3% față de cel din luna august a anului trecut. În acest interval de timp inflația a fost de 5,3%.

Salariul mediu net în construcții este sub cel per economie. În luna august 2021, salariul mediu net în economie a fost de 3.487 de lei, în scădere față de luna precedentă (-1,6%), dar mai mare față de cel din luna august 2020 (+ 6,5%).

În august 2021, cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu nominal net au fost pentru serviciile de tehnologia informației (8.377 de lei), iar cele mai mici pentru serviciile hoteliere și restaurantele (1.962 de lei).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus