Oferte locuri de munca top

Salariile in constructii continua sa creasca

Salariile din sectorul construcțiilor au continuat să crească și în luna februarie, potrivit celor mai recente date de la Institutul Național de Statistică.

Astfel, salariile au fost mai mari în februarie atât față de cele din luna anterioară, cât și față de cele din luna similară a anului trecut.

Așadar, în februarie, salariul mediu brut din construcții a fost de 4.560 lei, fiind mai mare cu 10% față de cel februarie 2021.

Totodată, salariul mediu net a ajuns la 3.487 lei, înregistrând o creștere de 12% în ultimele 12 luni.

Per ansamblul întregii economii, creșterea salariului mediu net a fost mai mică decât cea a salariului mediu net din sectorul construcții. Majorarea a fost de 11%, salariile nete în economie ajungând la o medie de 3.721 lei în luna februarie a acestui an.

Vor incepe lucrarile din a doua etapa a unui tronson de autostrada

Comparativ cu luna Ianuarie 2022, cele mai semnificative creșteri ale câştigului salarial mediu net la nivel de secțiuni/diviziuni CAEN Rev.2 s-au înregistrat după cum urmează:

*cu 30,6% ȋn fabricarea produselor din tutun, respectiv cu 10,6% ȋn fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice;

*între 7,0% și 10,0% ȋn activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe), tranzacţii imobiliare, transporturi pe apă, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice;

Proiect imobiliar nou al unui cunoscut om de afaceri

*între 1,5% și 4,5% ȋn activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, alte activităţi de servicii, comerţ cu ridicata şi cu amănuntul (inclusiv repararea autovehiculelor şi motocicletelor), industria metalurgică, tăbăcirea şi finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnașamentelor şi încălțămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor), alte activităţi extractive, activităţi de editare, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice, construcţii.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Salariile in constructii continua sa creasca

Sezonul de vară a adus creșterea salariului mediu net al constructorilor. Aceștia au câștigat în luna iulie a acestui an cu circa 6% mai mult față de aceeași lună a anului trecut.

Astfel, potrivit celor mai recente date de la Institutul Național de Statistică, în luna iulie a acestui an salariul mediu net în construcții a fost de 3.181 lei. Spre comparație, salariul mediu net în aceeași lună a anului trecut a fost de 3.010 lei.

În același timp, salariul mediu brut în construcții a fost de 4.229 lei în iulie anul acesta, mai mare cu aproape 4% față de cel din luna iulie 2019.

Ritmul de creștere a salariilor din construcții a fost mai încet față de cel înregistrat la nivel național. Astfel, la nivelul întregii economii, câştigul salarial mediu nominal brut a fost în iulie de 5.468 lei, iar cel net a fost de 3.372 lei. Creșterile au fost de 7,4%, respectiv 8% față de luna iulie a anului trecut.

Creşterea câştigului salarial mediu net per economie s-au datorat disponibilizărilor de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie din unele activităţi economice (alimentație publică, de exemplu).

De asemenea, sectorul bugetar a fost mai puțin afectat de pandemie. În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învăţământ (+7,7%), administraţie publică (+2,3%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (+2,2%), în principal ca urmare a acordării biletelor de valoare (tichete de vacanţă).

În luna iulie a acestui an, în activităţile din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a crescut faţă de luna precedentă ca urmare a reluării activităţii anumitor agenţi economici, prin continuarea aplicării măsurilor de relaxare, a realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte) ori a acordării de premii ocazionale (prime trimestriale, semestriale, anuale, de vacanţă, al 13-lea salariu ori pentru performanţe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

 

 

 

Citiți și:

Viitor ansamblu industrial, pe o fosta platforma chimica

Doua etape ale unui ansamblu rezidential, autorizate

Amplu ansamblu multifunctional din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Salariile in constructii continua sa creasca

Câștigul salarial mediu brut în sectorul construcțiilor a fost mai mare cu aproximativ 2,1% luna aprilie a acestui an comparativ cu luna precedentă. Mai exact, salariul brut în construcții a crescut de la 3.887 lei în martie la 3.970 lei în aprilie, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

În cazul salariului net, creșterea a fost de 2,6% în aprilie 2019 față de luna martie, adică de la 2.835 lei la 2.909 lei.

Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, câștigul salarial mediu brut în sectorul construcțiilor a fost mai mare cu aproximativ 16,7% în luna aprilie a acestui an. În această perioadă, salariul brut în construcții a crescut de la 3.400 lei la 3.970 lei.

Tot în acest interval de timp salariul net creșterea a fost cu puțin peste 4%, adică de la 2.039 lei la 2.909 lei.

În cazul tranzacțiilor imobiliare, creșterea salariului mediu brut a fost de aproximativ 5% în luna aprilie a acestui an comparativ cu luna aprilie a anului precedent. Salariul mediu brut a crescut în perioada menționată de la 4.434 lei la 4.640 lei.

Câștigul salarial mediu net a crescut în luna aprilie 2019 față de valoarea din aprilie 2018 în cazul tranzațiilor imobiliare cu circa 5%, mai exact de la 2.651 lei la 2.789 lei.

De asemenea, comparativ cu luna martie, în aprilie câștigul salarial mediu brut în domeniul tranzacțiilor imobiliare a crescut cu aproximativ 7,4%, în cazul salariului net creșterea înregistrată fiind aceeași.

La nivelul întregii economii, comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal brut a crescut cu peste 14%, de la 3.015 lei la 3.446 lei. Salariul mediu nominal net a crescut tot cu peste 14%, de la 1.810 lei la 2.068 lei.

 

 

Citiți și:

Investitori belgieni vor incepe construirea unui mare centru comercial si a unui supermarket

Cum merg vanzarile in cadrul unui amplu proiect rezidential din nordul Capitalei

Scumpiri in lant pentru ciment, in ultimele luni

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Salariile in constructii continua sa creasca

Câștigul salarial mediu brut în sectorul construcțiilor pentru luna ianuarie a anului 2018 a ajuns la 3.096 lei, în creștere cu 21,4% față de luna decembrie a anului trecut. Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, când a a avut valoarea de 2.187 lei, salariul mediu brut a crescut cu 909 lei, respectiv cu aproape 41,6%, conform INS.

Salariul mediu net în sectorul contrucțiilor a fost în ianuarie 2018 de 1.853 lei, cu 1.3% mai mare comparativ cu decembrie 2017, când era de 1.830 de lei, și cu 17,2% mai mare față de ianuarie 2017, când era de 1.581 lei.

În sectorul tranzacțiilor imobiliare, câștigul salarial mediu brut a ajuns la 3.685 lei în prima lună a acestui an, în creștere cu 0,71% față de luna decembrie 2017 și cu aproape 22% comparativ cu ianuarie 2017.

În schimb, salariul mediu net în sectorul tranzacțiilor imobiliare a scăzut în luna ianuarie a anului curent cu peste 15,7% față de decembrie 2017, ajungând la 2,197 lei. Comparativ cu luna ianuarie 2017, scăderea este de aproape 1%.

La nivelul întregii economii, în luna ianuarie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.143 lei, în creștere cu peste 13,3% față de luna decembrie 2017 și cu aproape 30,8% comparativ cu ianuarie 2017.

În schimb, câştigul salarial mediu nominal net la nivel de economie a fost în ianuarie 2018 de 2.484 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 145 lei (-5,5%), dar în creștere cu 184 de lei (+8%) comparativ cu ianuarie 2017.

 

Citiți și:

15 mil. euro pentru extinderea unui sistem de colectare ape uzate

Un important spital, in pregatire pentru extindere

Peste 11 mil. lei pentru transformarea unei strazi in zona pietonala

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

 

Sus