Oferte locuri de munca top

Salariile din constructii, aproape in stagnare

Salariile din construcții s-au menținut în iulie aproape la același nivel ca în luna iunie, variația fiind foarte mică de 0,8%. potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică.

Media câștigurilor salariale brute a fost de 3344 lei per salariat. În același timp, media câștigurilor salariale nete a fost de 2002 lei per salariat. Față de luna iulie 2017, în iulie 2018 salariul mediu net în construcții a fost mai mare cu peste 15%.

În industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații, câștigurile salariale brute au fost în medie de 3945 lei per salariat în luna iulie, mai mari cu 0,8% față de cele din luna iunie. De asemenea, câștigurile salariale nete au fost în medie de 2377 lei per salariat.

În tranzacțiile imobiliare, s-a înregistrat o scădere a câștigurilor salariale, cele brute au fost în medie de 3870 lei per salariat, mai mici cu circa 4% față de cele din luna iunie. În același timp câștigurile nete au fost în medie de 2314 lei per salariat.

La nivelul întregii economii salariile brute au fost în medie de 4510 lei pe salariat, în scădere cu -0,4%, iar în medie cele nete au fost de 2708 lei/salariat.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în iulie activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (6566 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1575 lei).

Comparativ cu luna iulie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,3% în iulie 2018 la nivelul întregii economii.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus