Oferte locuri de munca top

Salarii majorate cu 50% pentru angajatii ce lucreaza cu fonduri europene

Angajații din întreg sectorul de administrație care lucrează cu fonduri europene vor beneficia de însemnate sporuri salariale. În acest sens Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență.

„Pentru PNRR cei care lucrează cu aceste fonduri sunt plătiţi din banii de la bugetul de stat, pentru cei care lucrează cu fondurile de coeziune banii sunt asiguraţi din aceste fonduri europene. Ca atare, pentru a nu mai avea aceste diferenţe de la un minister la altul, am considerat necesar că trebuie să avem această procedură, astfel încât să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, angajații nominalizați în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene, precum și cei implicați în implementarea Mecanismului de redresare şi rezilienţă, vor beneficia de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat.
Această majorare se va aplica proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Același lucru va fi valabil și pentru personalul care gestionează fonduri comunitare, precum şi personalul din structurile cu rol de organisme intermediare pentru programele operaţionale.

Majorarea salariului de bază, soldei de funcţie/salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare va fi acordată numai în perioada cât persoana îşi desfăşoară activitatea.

De asemenea, majorarea nu va putea depăși, cumulat cu majorările, procentul maxim de 50% din salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus