Oferte locuri de munca top

Sala de sport din Oradea a ajuns la stadiul de fundatii

Deoarece municipiul Oradea este situat în zona de frontieră, aici se organizează numeroase competiţii internaţionale. Însă, capacitatea sălii polivalente existente era insuficientă pentru competiţiile majore, astfel că s-a luat decizia construirii uneia noi, cu o capacitate net superioară, de 5.000 de locuri.

Proiectul este executat de Asocierea SC Construcții Erbașu SA&SC Trameco SA&SC Delta ACM SA&SC Intergroup SRL.

Capacitatea proiectată a noii săli va răspunde criteriilor federaţiilor continentale pentru sporturi de echipe indoor (handbal, baschet, volei) pentru organizarea campionatelor și cupelor europene și internaţionale până la nivel de sferturi de finală.

Datorită acestui proiect, municipiul Oradea intră astfel în circuitul orașelor cu săli de sport omologate pentru competiţii continentale și poate fi implicată în găzduirea acestora.

“În momentul de faţă, stadiul lucrărilor se află la nivel deinfrastructură, se lucrează la radierul general. Lucrările aferente structurii de rezistență le execută asociatul nostru, firma Trameco Oradea, parte a grupului Selina. Noi am realizat îmbunătăţirea terenului, care a cuprins lucrări deincluziuni cu beton nearmat și de pernă de piatrăspartă, etape care au durat o lună și jumătate de execuţie efectivă”, ne-a spus ing. Mircea Toader, responsabil de proiect din partea liderului asocierii,firma Construcții Erbașu SA.

Până acum, lucrările sunt în grafic, iar termenul estimat pentru finalizarea lor este undeva în toamna anului următor.

În faza de pregătire a terenului, pentru lucrările de forare, antreprenorul general a colaborat cu o firmă din București, Geo-Tech Expert Consulting SRL.

“Lucrăm cu mai mulţi subcontractanţi. Nu există exclusivitate pentru nicio firmă. Atunci când ne selectăm colaboratorii, luăm în considerare raportul calitate/preţ și, foarte important, ne asigurăm că firma cu care urmează să lucrăm e capabilă să finalizeze lucrările în condiţiile de calitate pe care le impune beneficiarul”, ne-a mai spus ing. Mircea Toader.

Pentru realizarea proiectului în condiţii optime, au fost mobilizate resurse considerabile. În prezent, pe șantier lucrează 100 de muncitori, 60 de dulgheri și 40 de fierari.

Referitor la provocările de ordin tehnic pe care le presupune unproiect de o asemenea anvergură, ing. Mircea Toader le menţionează pe cele din etapa de îmbunătățirii a capacității portante a terenului, cu o tehnologie inovativă pentru România, care au fost depășite, dar și pe cele ce vor urma. “Undeva spre sfârșitul acestui an, cel mai probabil, vom realiza componenta de instalaţii, care, la acest proiect are o anumită particularitate. În zonă, există o sursă de apă termală, astfel că încălzirea sălii se va realiza cu apă termală. Astfel, în proiect, toate instalaţiile de încălzire au fost adaptate la sursa de căldură din zonă”, a precizat responsabilulde proiect.

Obiectivul mai include amenajarea întregului spaţiu din jurul sălii, astfel încât să se creeze o zonă pietonală atractivă ce va funcționa ca un parc de cartier. Această a doua parte va fi executată pe un proiect separat.

De asemenea, platformele de parcare pot aduce un aport important la descongestionarea traficului în municipiu. În perioada în care nu se organizează competiţii acestea pot fi folosite pentru uzul vizitatorilor orașului în scopuri turistice sau de afaceri.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare hala de depozitare de circa 12000 mp

Cine va moderniza doua piste ale unui aeroport

Bloc cu 14 niveluri, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus