Oferte locuri de munca top

Saint Gobain preia firme de produse chimice pentru constructii

Tranzacţia prin care o companie a grupului Saint-Gobain va prelua trei firme care produc și comercializează produse chimice pentru construcții este analizată de către Consiliul Concurenţei.

Astfel, Compagnie de Saint Gobain, Franța va prelua companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate din Luxemburg.

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

Companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso care desfășoară activități în domeniul producerii și comercializării produselor chimice pentru construcții.

În România, Grupul Chryso produce și comercializează: amestecuri de substanțe pentru beton, care constituie activitatea de bază a acestui grup, și aditivi pentru ciment.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus