Oferte locuri de munca top

Saint Gobain preia companii din Grupul Chryso

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate în Luxemburg., au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain, Franța.

Compagnie de Saint Gobain, Franța, face parte din grupul internațional Saint Gobain, care operează în trei sectoare de activitate:

(i) producerea și comercializarea materialelor pentru construcții și a produselor chimice pentru construcții,

(ii) producerea și comercializarea sticlei și

(iii) producerea și comercializarea țevilor.

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale pentru construcții.

Companiile companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA şi Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso, care desfășoară activități în domeniul producerii și comercializării produselor chimice pentru construcții.

Grupul Chryso produce și comercializează, în România, amestecuri de substanțe pentru beton și aditivi pentru ciment.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus