Oferte locuri de munca top

S IMMO vrea sa demareze inca un proiect imobiliar

Austriecii de la S IMMO, care dezvoltă ansamblul de birouri The Mark din București, au acum în plan un nou proiect imobiliar, tot în Capitală.

În acest scop, S IMMO a încheiat deja achiziția unei teren în centrul Bucureștiului, pe Calea Dorobanți. Aici, compania intenționează să dezvolte un proiect de birouri tip boutique, cu o suprafață totală de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Demararea construcției este planificată pentru anul 2021, a anunțat compania.

În prezent, S IMMO are în curs de finalizare ansamblul de birouri The Mark, situat pe Calea Griviței, la intersecția cu străzii Buzești și la mică distanță de piața Victoriei. Ansamblul dispune de o suprafață închiriabilă de circa 25.500 de metri pătrați.

Recent, S IMMO a mai cumpărat în regiune o clădire de birouri de 30.000 de metri pătrați în Budapesta, Ungaria.

„Cu aceste achiziții, continuăm să investim pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est, care a fost foarte puternică de ceva timp. Cele mai recente proiecte de birouri – centrul de afaceri Einsteinova din Bratislava și The Mark din București – au fost închiriate cu succes. Evaluăm în continuare oportunități de investiții în Budapesta și București, dar și în Bratislava și Zagreb”, a declarat Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație S IMMO AG.

S IMMO mai deține în București centrul comercial Sun Plaza și ansamblul de birouri aferent Sun Offices, precum și hotelul Novotel.

Consiliul Concurenţei a autorizat în luna septembrie tranzacţia prin care compania concurentă, IMMOFINANZ AG a preluat S IMMO AG şi, implicit, cinci companii deţinute de aceasta în România: Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investitii Imobiliare SRL şi CII Central Investments Imobiliare SRL.

Aceasta după ce IMMOFINANZ a anunțat tot în septembrie achiziția a 29,14% din acțiunile S IMMO pentru suma de 390 milioane de euro.

 

 

 

Citiți și:

In luna mai incepe construirea unui ansamblu de blocuri cu 15 niveluri

Trei blocuri cu 15 niveluri, in pregatire in Capitala

Ce societate a pierdut ocazia unui contract de peste 1 mld euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus