Oferte locuri de munca top

Rusia gata sa atraga investitori pentru proiectul nuclear Belene

Ambasadorul Moscovei la Sofia a precizat că Rusia este pregătită pentru reluarea construcţiei proiectului abandonat al centralei nucleare Belene și ar putea aduce un investitor pentru proiect.

Într-un interviu acordat presei bulgare, Anatoly Makarov a precizat că Rusia nu este singura ţară care vizează proiectul în cazul în care Bulgaria va decide reluarea proiectului după viitoarele alegeri.

Alegerile parlamentare din Bulgaria sunt programate pentru 26 martie iar datele arată că ar putea câștiga Partidul Socialist BSP, adeptul reluării proiectului nuclear.

Bulgaria a abandonat proiectul Belene în timpul mandatului primului guvern al lui Boyko Borisov. După ce Bulgaria și-a plătit datoria către compania rusă Atostroyexport, impusă în urma unui proces de arbitraj al doilea cabinet al lui Borisov, și-a exprimat disponibilitatea pentru reluarea proiectului dar printr-un parteneriat privat.  După plata a jumătate de miliard de euro Bulgaria a primit reactoare și echipament construite pentru proiect.

Makarov a precizat că Rusia este interesată să ia parte și la proiectul pentru construcţia unui hub balcanic al gazului. Moscova s-ar implica în proiect numai după garanţii din partea UE pentru evitarea unei situaţii similare cu cea a South Stream.

Este pentru prima dată când autorităţile din Rusia se pronunţă pentru proiectul de construcţie a unui hub de gaz pe teritoriul bulgar.

 

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus