Oferte locuri de munca top

RTPR alături de Romcim la achiziția Bauelemente. Schoenherr a obținut autorizarea operațiunii de concentrare economică

RTPR a asistat Romcim S.A. în legătură cu achiziția Bauelemente Reinvest S.R.L. și filiala sa deținută integral, Bauelemente S.R.L., liderul pieței producătorilor de prefabricate din beton armat și precomprimat din România. Romcim, o companie aparținând Grupului CRH, este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul de construcții din România. Prin această tranzacție, Romcim adaugă trei unități de producție în portofoliul său din România, situate la Bolintin Deal (Giurgiu), Cristian (Sibiu) și Ariceștii Rahtivani (Prahova).

Schoenherr a acordat asistență juridică Romcim în fața Consiliului Concurenței în cadrul procedurii de notificare a operațiunii de concentrare economică, respectiv în legătură cu examinarea investițiilor străine directe.

Echipa RTPR care a oferit consultanță pentru acest proiect a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), și i-a inclus pe Diana Dimitriu, Ana Maria Barbu (Senior Associates), Andrei Toșa, Codrina Simionescu (Managing Associates), Șerban Hălmăgean (Associate), Flavia Mincu, Filip Marinău, Irina Marinescu, Maria Luca și George Capotă (Junior Associates).

Echipa Schoenherr care a asistat Romcim privind aspectele de concurență a fost coordonată de Georgiana Bădescu (Partner) și i-a inclus pe Cristiana Manea (Senior Attorney at Law), Darius Trușculete (Attorney at Law ) și Ștefana Andronachi (Associate).

Suntem onorați că am asistat Romcim în această achiziție și le mulțumim pentru încrederea acordată echipei noastre. Suntem mândri de realizările echipei noastre de M&A care și-a câștigat renumele și experiența în cele mai complexe și sofisticate tranzacții de pe piață”, a declarat Mihai Ristici, Partner RTPR.

Sunt bucuroasă că am contribuit la realizarea acestei tranzacții împreună cu întreaga echipă de proiect – clienți și colegi. Le mulțumesc tuturor pentru profesionalism și dedicare, împreună am reușit să finalizăm cu succes o nouă tranzacție importantă în cele mai favorabile circumstanțe. Felicitări echipei Romcim și mult succes pe mai departe! ”, a declarat Cezara Urzică, Managing Associate la RTPR.

Ne bucurăm că am fost, și de această dată, alături de Romcim în proiectele sale care implică aspecte de dreptul concurenței și examinarea investițiilor străine directe în România. Felicitări părților și mulțumiri tuturor celor implicați – echipe interne și consultanți externi – pentru colaborarea excelentă.” a declarat Georgiana Bădescu (Partner), coordonatoarea echipei Schoenherr care a acordat asistență juridică Romcim.

Echipa de Corporate/M&A a RTPR este bine-cunoscută pentru bogata sa experiență tranzacțională. Anul trecut, RTPR a semnat 26 de tranzacții de M&A, dintre care 10 de private equity. Legal 500, Chambers & Partners și IFLR1000, cele mai reputate ghiduri juridice internaționale, clasează practica de Corporate/M&A a RTPR pe primul loc în clasamentele anuale pentru firmele de avocatură din România. De asemenea, mai mulți dintre avocații echipei sunt recomandați ca Leading Lawyers sau Rising Stars în clasamentele individuale realizate de aceste publicații.

Schoenherr este o firmă regională de avocatură , activă în Europa Centrală și de Est și în Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de principalele organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers & Partners, Legal 500, IFLR1000). Echipa de dreptul concurenței, dreptul UE și comerț exterior a firmei are o experiență solidă în proceduri de examinare a investițiilor străine directe și notificare a operațiunilor de concentrare economică (atât în fața Consiliului Concurenței, cât și în fața DG Comp).

Sus