Oferte locuri de munca top

Romania incalca regulile UE privind eficienta energetica a cladirilor

O procedură de infringement a fost deschisă României de către Comisia Europeană în ceea ce privește eficiența energetică a clădirilor. Comisia a deschis procedurile UE pentru nerespectarea obligației de a asigura afișarea corespunzătoare a certificatelor de performanță energetică pentru clădiri.

Mai exact, România nu a prezentat rapoarte privind progresele înregistrate în ceea ce privește atingerea nivelurilor optime, din punctul de vedere al costurilor, ale cerințelor minime de performanță energetică a clădirilor și a elementelor acestora.

În temeiul directivei europene, statele membre trebuie să stabilească și să aplice cerințe minime de performanță energetică pentru toate clădirile, să asigure certificarea performanței energetice a clădirilor și să solicite inspecția periodică a sistemelor de încălzire și de aer condiționat.

De asemenea, directiva impune statelor membre să se asigure că, până în 2021, toate clădirile noi vor fi clădiri așa-numite „cu consum de energie aproape zero”. De asemenea, statelor membre trebuie să se asigure că în anumite clădiri vizitate frecvent de public sunt afișate certificate de performanță energetică.

Această normă ar trebui să sensibilizeze publicul cu privire la importanța consumului eficient de energie și să ofere stimulente pentru renovări.

Comisia a atras atenția autorităților naționale asupra transpunerii incorecte a acestei cerințe în 2015 și a trimis scrisori oficiale României și Croației în cursul anilor 2017 și 2018. Cu toate acestea, până în prezent, legislația statelor membre cu privire la acest aspect nu a fost adusă în conformitate cu directiva.

 

 

Citiți și:

Oferta castigatoare pentru extinderea retelei de apa, reevaluata

Cu cat scad preturile apartamentelor si in ce conditii

Cum merg vanzarile de apartamente noi in zonele centrale ale Capitalei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus