Solplanet x AeroFix

Romania, cea mai mare scadere a constructiilor din UE

In luna mai 2014 comparativ cu mai 2013, Romania a inregistrat cea mai mare scadere anuala a volumului constructiilor, de 10,3 %, urmata de tari precum Portugalia, Olanda si Germania cu scaderi ale lucrarilor cuprinse intre 10,2% si 2,5%.
Cresteri anuale considerabile ale volumului de lucrari in constructii s-au inregistrat in Spania, Slovenia, Ungaria, Polonia cu cresteri cuprinse intre 42% si 6,8%, se arata intr-un raport emis de Eurostat, institutul statistic al Uniunii Europene.
In privinta raportului lunar Romania a pastrat tendinta descendenta din aprilie, productia in constructii scazand in luna mai cu 1,3%.
Cea mai mare scadere a lucrarilor de constructii in luna mai a fost inregistrata in Germania, unde volumul de lucru a scazut cu aproximativ 5%.
Cresterile lunare in constructii s-au inregistrat in luna mai in Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Spania cu procente de crestere cuprinse intre 1% si 2,3%.
La nivel european volumul lucrarilor in constructii a inregistrat o scadere lunara de 1,5% in timp ce in comparatie cu aceeasi perioada din 2013 a crescut cu un procent de 3,5%.

Sus