Oferte locuri de munca top

Romania a imprumutat 1,75 miliarde euro

Tara noastra a imprumutat de pe piețele financiare internaționale 1,75 miliarde euro printr-o emisiune de euroobligațiuni. Astfel,  Ministerul Finanțelor Publice a atras în 4 octombrie 2018, euroobligațiuni în două serii, din care 1,15 miliarde euro cu maturitatea de 10 ani lung şi cu o dobândă 2,875% și 600 milioane euro cu maturitatea de 20 ani lung şi cu o dobândă de 4,125%.

„Vreau să subliniez faptul că emisiunea nu are ca scop finanţarea unor nevoi curente, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, ci de a consolida rezerva în valută a Trezoreriei Statului şi de a minimiza costurile împrumuturilor pe termen lung”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Emisiunea s-a bucurat de un interes ridicat din partea investitorilor fiind suprasubscrisă de peste 1,6 ori.

Tranzacția face parte din planul de finanțare externă aferent anului 2018. Prin această emisiune România continuă să asigure necesarul de finanțare de pe piețele externe şi consolidează rezerva financiară în valută la dispoziția Trezoreriei Statului.

Emisiunea a fost intermediată de BNP Paribas, Erste Group Bank AG, ING Bank NV și Société Générale și Unicredit.

Oferta totală a depăşit 2,8 miliarde euro provenind din 265 ordine de subscriere din partea investitorilor. Baza investițională a tranzacției a fost diversificată atât din punct de vedere geografic, cât și al tipurilor de investitori pentru ambele serii.

 

 

Citiți și:

Teren de 2,5 hectare, pregatit pentru dezvoltari imobiliare

Peste 3,5 mil euro pentru reabilitarea unui drum judetean greu practicabil

Cea mai inalta cladire din Romania va fi gata la sfarsitul lui 2019

Va fi modernizat sistemul rutier dintr-un frumos municipiu

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus