Oferte locuri de munca top

RoGBC deschide o filială în Moldova

rogbc-moldova2Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) lansează o nouă filială locală, RoGBC Moldova. Această filială va oferi platforma de formare Green Building Professional şi va organiza evenimente pe plan local, concentrându-se pe beneficiile ce pot fi aduse părților interesate din regiune.

Cu ocazia lansării va avea loc și primul curs al platformei Green Building Professional, Designul Soluțiilor de Iluminat și Clădiri Inteligente, curs ținut de domnul Prof.Dr.Univ. Dorin Beu.

De asemenea, RoGBC a lansat recent un program de certificare pentru sectorul rezidențial „Green Homes by Romania Green Building Council”. Proiectul Ezăreni, din comuna Miroslava de lângă Iași, realizat de dezvoltatorul American Eco Homes, este primul proiect din Moldova pre-certificat de RoGBC prin acest program și care va beneficia de creditul ipotecar preferențial Green Mortgage. Proiectul utilizează materiale inovative pentru o performanță energetică ridicată, rezistență seismică și o calitate superioară, la prețuri accesibile. Proiectul folosește de asemenea elemente de design solar pasiv, ventilație naturală, lemn certificat FSC, vopseluri și adezivi cu conținut scăzut de compuși organici volatili, sisteme sanitare care eficientizează consumul de apă, proiectul acordând atenție totodată protejărtii peisajului.

Evenimentul de lansare a filialei RoGBC Moldova va avea loc pe 27 ianuarie, începând cu ora 16:00, în cadrul Centrului de Afaceri IDEO din Iaşi.

Romania Green Building Council este o organizație românească non-profit, apolitică, care se ocupă cu promovarea construcțiilor sustenabile. RoGBC a fost primul membru World Green Building Council (www.WorldGBC.org) din Estul Europei.

Crearea unui cadru favorabil construcțiilor sustenabile reprezintă unul dintre dezideratele RoGBC. Reducerea impozitului pe clădirile verzi este o inițiativă susținută de organizație în vederea sprijinirii administrației locale în procesul de atragere a investițiilor în acest sector, creării de locuri de muncă verzi și a unui mediu construit de calitate superioară, recompensând clădirile verzi certificate la standarde ridicate, care implementează în prezent cerințele directivelor europene pentru 2020.

Sus