Oferte locuri de munca top

ROBOR la 3 luni, un nou maxim

Dobânda interbancară ROBOR pentru depozitele pe termen de 3 luni, cea care este luată ca referință de băncile comerciale atunci când stabiliesc dobânzile pentru creditele ipotecare, a ajuns astăzi la 3,24%. Acest nivel este un record al ultimilor patru ani și jumătate.

Băncile comerciale stabilesc ratele la creditele ipotecare cu dobândă variabilă după formula ROBOR la 3 luni + marja băncii.

Ca urmare, creșterea accelerată a dobânzii ROBOR pe termen de 3 luni îi afectează pe cei care au de plătit rate pentru creditele bancare ipotecare. Mai mult, este de natură să tempereze avântul celor care intenționau să contracteze astfel de împrumuturi.

Dobânda interbancară ROBOR este calculată și anunțată în fiecare zi lucrătoare de către BNR, fiind medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece mari bănci. Pe piața bancară din țara noastră, nivelul dobânzilor a început să crească accelerat din toamna anului trecut. Aceasta după ce în vara anului trecut dobânzile au atins praguri minime istorice (0,68% la jumătatea lunii octombrie 2017).

 

Citiți și:

Proiect rezidential dezvoltat pe 6 ha in Capitala, mai aproape de aprobare

Disputa pentru reabilitarea strazilor centrale ale unui municipiu

Ansamblu cu blocuri de inaltime medie, langa padurea Baneasa

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus