Oferte locuri de munca top

ROBOR la 3 luni depaseste pragul de 3%

 

Dobânda interbancară ROBOR pentru depozitele pe termen de 3 luni, cea care este luată ca referință de către băncile comerciale îatunci când stabiliesc dobânzile pentru creditele ipotecare, a depășit astăzi pragul de 3%, înregistrând nivelul de 3,09%.

Accelerarea creșterii, începând cu jumătatea lunii aprilie, a dobânzilor interbancare este de natură să îi îngrijoreze atât pe cei care au de plătit rate pentru creditele bancare ipotecare, cât și pe cei care intenționau să contracteze astfel de împrumuturi.

Băncile comerciale stabilesc ratele la creditele ipotecare cu dobândă variabilă după formula ROBOR la 3 luni + marja băncii.

Dobânda interbancară ROBOR este calculată și anunțată în fiecare zi lucrătoare de către BNR, fiind medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece mari bănci. Pe piața bancară din țara noastră, nivelul dobânzilor a început să crească accelerat din toamna anului trecut. Aceasta după ce în vara anului trecut dobânzile au atins praguri minime istorice (0,68% la jumătatea lunii octombrie 2017).

Scumpirea creditelor bancare contribuie la creșterea costului de achiziție a locuințelor.

 

Citiți și:

Doua supermarketuri noi vor fi ridicate in Bucuresti

Proiect cu blocuri de 10 etaje, in autorizare

Ce companii vor face lucrari de peste 12 mil euro pe drumuri judetene

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus