Oferte locuri de munca top

ROBOR creste accelerat

Costurile locuințelor achiziționate prin credite bancare vor crește ca urmare a majorării nivelului dobânzilor interbancare, după care băncile comerciale stabilesc ratele la creditele ipotecare cu dobândă variabilă (ROBOR la 3 luni + marja băncii)

Dobânda ROBOR pe termen de 3 luni, a crescut vineri la 2,89%, nivel nu a mai fost atins din  luna octombrie a anului 2014. Dobânda interbancară ROBOR este calculată și anunțată în fiecare zi lucrătoare de către BNR, fiind medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece mari bănci. Pe piața bancară din țara noastră, nivelul dobânzilor a început să crească accelerat din toamna anului trecut. Aceasta după ce în vara anului trecut dobânzile au atins praguri minime istorice (0,68% la jumătatea lunii octombrie 2017).

Scumpirea creditelor bancare contribuie la creșterea costului de achiziție a locuințelor, în condițiile în care și dezvoltatorii imobiliari încearcă să crească prețurile de vânzare a locuințelor ca urmarea scumpirii manoperei în construcții și a creșterii prețurilor materialelor de construcții.

 

Citiți și:

Expertiza, cadastrare si documentatii pentru cinci drumuri

Demersuri pentru modernizarea a 77 km

17 SF-uri in Bucuresti

 
Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

 

Sus