Oferte locuri de munca top

RO e-Factura: accesibila deja pentru companii si stat

Sistemul RO e-Factura este operațional începând de ieri pentru relația între companii și autoritățile publice, iar în scurt timp va fi disponibil și pentru operațiunile comerciale exclusiv private.

După o perioadă de acomodare cu lucru în platforma, aceasta va deveni obligatoriu pentru toate achizițiile publice realizate în România.

De asemenea, va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare începând, cel mai probabil, din 2023.

Prefab: in piata constructiilor au fost cereri oscilante

RO e-Factura este sistemul care permite 100% monitorizarea, analizarea și compararea costurilor pentru achizițiile publice, în timp real.

Pe pagina web a Ministerului Finanțelor a fost publicată o secțiune specială dedicată pentru RO e-factura. Platforma de informare cuprinde documentație separată atât privind sistemul național privind factura electronică Ro e-Factura pentru instituții publice, cât și prezentarea serviciilor web pentru sistemul național de plăți privind factura electronică disponibilă pentru toate persoanele juridice. Secțiunea cuprinde și un tutorial video cu toți pași care trebuie urmați.

In ce stadiu se afla autostrazile A7 si A8

RO e-Factura ar trebui să contribuie semnificativ la reducerea fraudei TVA la nivel național, cât și în cadrul Uniunii Europene, să asigure posibilitatea participării în procesul de achiziții publice a oricărei entități din oricare stat membru al Uniunii Europene. De asemenea, va contribui la dezvoltarea mecanismului de verificare documentară (desk – audit – control ANAF – Antifraudă de la distanță) pentru acțiunile de conformare și prevenire.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus