Oferte locuri de munca top

Rezilierea unui contract rutier din cauza intarzierii lucrarilor

Contractul pentru modernizarea Drumului Județean 401A a fost reziliat, a anunțat recent președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Conform spuselor acestuia, drumul ar trebui să fie gata în martie – aprilie 2020, moment până la care trebuie lărgit și asfaltat, și trebuie să fie realizate trotuarele, rigolele și podețele de acces către proprietăți.

”Cum v-am mai spus, unii se chinuie să aibă proiecte și să obțină finanțare, noi am avut banii, dar am dat peste o firmă cu oameni iresponsabili care ne-au încurcat și nu și-au făcut treaba. Cunoscând procedurile, noi am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil să continuăm acest contract. Am plătit toate facturile în timpul cel mai scurt, am asigurat relația cu toți furnizorii de utilități, am vorbit cu primarii să asigure tot sprijinul, dar ei, din 28 de kilometri într-un an, au făcut cinci. Cât să o mai lungim? S-a dovedit clar că nu pot să facă. Le-am dat avertismente, le-am făcut notificări, le-am dat penalizări”, a declarat Marian Petrache.
Președintele CJ Ilfov a afirmat că s-a întâlnit cu Asocierea SC Telor Invest SRL & SO.GE.MI Ingegneria SRL, cea care se ocupă de realizarea lucrărilor, și a făcut un plan de realizarea a lucrărilor cu termene scurte și precise.

”Decizia de reziliere am luat-o după ce m-am întâlnit cu ei în ceasul al 12-lea și le-am făcut un plan de realizare a lucrărilor cu termene extrem de scurte și precise. La fiecare 15 zile ar fi trebuit să arate ce au lucrat. N-au lucrat, așa că azi (n.r. 14 august) le-am trimis notificarea de reziliere a contractului. De ce spun că regret și că am încercat din răsputeri să ducem la final acest contract? Pentru că acum trebuie să facem din nou proiect, licitație și să ne apucăm de treabă cu o nouă firmă, ceea ce nu se va întâmpla până cel puțin în primăvara anului viitor. Așa sunt termenele prevăzute în lege. Până atunci, vom conserva cu echipele noastre lucrările și vom încerca să asigurăm fluidizarea traficului și un disconfort minim oamenilor din zonă”, a încheiat Marian Petrache.

Reprezentantii constructorului nu au putut fi contactati, intrucat postul telefonic era deranjat.

 

 

Citiți și:

Amplu proiect, cu 2000 apartamente, in curs de autorizare

In apropierea Capitalei vor fi construite galerii comerciale, oferite spre inchiriere

Cu cat s-au scumpit parchetul, faianta si gresia

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus