Oferte locuri de munca top

Rezilierea contractului de inchiriere a unui spatiu comercial in Brasov

Retailerul de materiale si accesorii pentru mobilier MAMBricolaj a anuntat rezilierea contractului de inchiriere a unui spatiu de 1.500 mp in municipiul Brasov, in zona comerciala Bartolomeu.

Managerii sai spun ca nu vor renunta la planul de a deschide un nou magazin in Brasov, insa vor analiza cu atentie potentiale noi locatii in primul trimestru al anului viitor.

Contractul de inchiriere dintre MAMBricolaj S.A. si Complex Comercial Brintex SRL.

prevedea obligatia Brintex de a modifica structura actuala a spatiului inchiriat astfel incat acesta sa poata fi utilizat in activitatea de comert cu amanuntul.

Rezilierea se fundamenteaza pe nerespectarea termenului contractual de predare a spatiului inchiriat, ca urmare a inregistrarii unor intarzieri operationale din partea Locatorului, cauzate de pandemia de COVID-19.

Astfel, avand in vedere perioada estimata initial pentru predare (octombrie 2021), si in urma unei analize exhaustive in ceea ce priveste timpul necesar recuperarii investitiei in contextul intarzierii, conducerea MAMBricolaj a hotarat sa renunte la aceasta investitie ca fiind nesustenabila economic.

Un nou complex rezidential, in planul unui dezvoltator local

Rezilierea contractului, spun mangerii companiei, nu are niciun impact financiar asupra situatiilor financiare, avand in vedere ca nu a fost derulata vreo investitie cu privire la spatiul ce urma sa fie inchiriat.

Mai mult decat atat, deschiderea magazinului din Brasov ar fi avut o influenta pozitiva limitata asupra cifrei de afaceri (estimare la 2 luni de vanzari) si un impact negativ asupra profitului, cauzat de investitiile necesare deschiderii noului magazin. Aceste fonduri vor ramane la dispozitia comerciantului, putand fi folosite drept capital de lucru ori pentru investitii viitoare.

Scopul comerciantului este de a ajunge la un numar de 10 magazine MAMBricolaj pana la finalul anului 2024.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus