Oferte locuri de munca top

Retea metropolitana de tram-train, dezvoltata prin parteneriat cu CFR

Va fi inclus în lista proiectelor de propuse spre implementare un proiect de dezvoltare a rețelei tram-train în partea de vest a României.

Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” S.A. va fi mandatată să constituie parteneriatele și să încheie protocoalele de implementare a proiectului.

Astfel, conform unui proiect de act normativ, va fi constituit un parteneriat între Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA și Consiliul Județean Bihor pentru Dezvoltarea rețelei de tram-train metropolitan Oradea.
Proiectul propune operaționalizarea unei rețele interoperabile de tram-train metropolitan la nivelul zonei metropolitane Oradea prin lucrări de reabilitare/ modernizare a unor linii de cale ferată existente precum și lucrări de realizare a unor extinderi de linii de tram-train, inclusiv racorduri între rețeaua de cale ferată de la nivelul zonei metropolitane și rețeaua de linii de tramvai a Municipiului Oradea.

Transportul feroviar local, de navetă, reprezintă un segment important din piața transportului feroviar general atât în România, cât și la nivel european, contribuind la creșterea mobilității urbane și periurbane durabile a persoanelor, la încurajarea mobilității prin trecerea de la mașina privată la transportul de călători, oferind acces la marile orașe și la decongestionarea arterelor rutiere, la prevenirea producerii unor accidente și creșterea siguranței circulației rutiere.

Concurenta mare pentru un contract estimat la 17 mil euro

Amintim faptul că lista proiectelor analizate, aprobate și propuse spre implementare mai cuprinde proiectul Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București – Ilfov.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus