Solplanet x AeroFix

Retea de termoficare din Ploiesti, reabilitata cu bani europeni

A fost depusă cererea de finanțare pentru reabilitarea, cu fonduri europene, a rețelei primare de termoficare a Municipiului Ploiești, în lungime de aproape 25 km.

Valoarea proiectului de investiții este de aproximativ 24 milioane de euro (114.753.366 de lei).

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 7 – Creșterea eficienței energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în orașele selectate, Obiectivul specific 7.1 – Creșterea eficienței energetice în sistemele centralizate de transport și distribuție a energiei termice în orașele selectate
Proiectul „Reabilitare rețele termice aferente SACET Ploiești, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană” își propune reducerea emisiilor echivalente de C02, prevenirea poluării, dezvoltarea durabilă și stimularea activității de redresare a mediului, dat fiind ajutorul nerambursabil acordat și subvențiile municipalității.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, administrația publică județeană investește în reabilitarea rețelei de termoficare a Municipiului Ploiești. Cu bani europeni, vom pune la punct rețeaua primară de termoficare a Municipiului Ploiești, aflată în proprietatea județului Prahova. Asta înseamnă reducerea pierderilor de energie termică în rețeaua de transport, îmbunătățirea parametrilor tehnici de transport a energiei termice și reducerea costurilor de exploatare și mentenanță. Este un proiect cu impact major pentru ploieșteni, pe care l-am agreat cu primarul Andrei Voloșevici”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus