Solplanet x AeroFix

Rep Moldova: costuri mai mari pentru construcţie de locuinţe

DSC00987Indicele preţurilor lucrărilor de construcţii-montaj în Rep. Moldova a crescut cu 8,3% în intervalul iunie-septembrie al anului 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei statistici elaborate de Biroul Naţional de Statistică de la Chişinău.

Pe sectoare de activitate, cea mai mare creştere a preţurilor la lucrările de construcţii montaj s-a înregistrat în construcţia de locuinţe cu peste 11,3%, urmată de lucrările în telecomunicaţii cu 9,7%, ambele peste media de creştere anuală.

Construcţiile pentru comerţ şi alimentaţia publică au crescut cu 7,9% iar preţurile din construcţiile social culturale s-au apreciat cu 7,7%.

Cele mai mici creşteri de preţuri s-au înregistrat în cazul lucrărilor din sectorul transport unde preţurile s-au apreciat cu 5,3%, în timp ce sub media generală a creşterii se situează industria electroenergetică cu o creştere de 6,5% în intervalul iunie – septembrie.

În acelaşi interval din 2014 preţurile în construcţii înregistrau un avans de 8,2% faţă de perioada anterioară, cu cea mai mare creştere la lucrările din infrastructura de transport de 9,4% şi lucrările pentru construcţiile din comerţ şi alimentaţia publică.

Sus