Oferte locuri de munca top

Regulament aprobat pentru receptia constructiilor privind infrastructura de transport

Regulamentul privind recepția construcțiilor din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare de interes național a intrat în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial. Forma Regulamentului cuprinde prevederi referitoare la modul de preluare a unei părți de construcție, recepția la terminare lucrărilor și recepția finală. De asemenea, sunt incluse procesele verbale și alte documente tip.

Prevederile regulamentului se aplică atât infrastructurii de transport rutier și feroviar de interes național, cât și construcțiilor și instalațiilor aferente acestora.

Acesta este valabil pentru lucrările a căror recepție la terminarea lucrărilor, respectiv recepție finală nu se află în desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Astfel, recepția construcțiilor de orice categorie și clasă de importanță se efectuează de către investitor, atât pentru construcții noi, cât și în cazul intervențiilor la construcții existente, pentru care se emit, în condițiile legii, autorizații de construire/desființare. Aceasta se realizează în două etape:

* recepția la terminarea lucrărilor;

* recepția finală, la expirarea perioadei de garanție.

Recepția la terminarea lucrărilor și, respectiv, recepția finală pot fi realizate și pentru loturi, secțiuni, sectoare sau obiecte de lucrări incluse în autorizația de construire/desființare, în cazul în care investitorul decide astfel.

Prin actul normativ se stabilește ca investitorul să fie responsabil pentru cheltuielile privind activitatea comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, precum și cele privind recepția finală. De asemenea, cheltuielile ocazionate de încercări, probe și alte teste realizate în laboratoare autorizate, altele decât cele care decurg din prevederile contractuale, se suportă tot de către investitor.

În situațiile în care în urma rezultatelor neconforme ale încercărilor, probelor și testelor se stabilește o culpă, cheltuielile respective se suportă de către partea în culpă.

Descărcați aici Regulamentul privind recepția construcțiilor din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare de interes național

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Un important om de afaceri pregateste construirea unui mare centru logistic

Proiect pentru construirea a trei tronsoane cu 14 niveluri, in Capitala

Un ansamblu de locuinte va fi construit in vestul tarii cu o echipa din Germania

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus