Oferte locuri de munca top

Reglementare tehnica pentru podurile rutiere

Se află în promovare reglementarea tehnică „Metodologie de evaluare a aptitudinii de exploatare a podurilor rutiere corespunzătoare cerințelor clasei E de încărcare – conform Eurocod-uri”.  Propunerile, sugestiile sau opiniile privind proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi transmise până pe 26 octombrie pe adresa Ministerului Dezvoltării, la adresa transparenta@mdrap.ro.

Metodologia permite evaluarea nivelului de performanță a podurilor existente, prin metode utilizate și în alte țări și care au stat la baza elaborării Eurocod-urilor: metode probabilistice, sintetizate în indici de siguranță (sau de fiabilitate)/probabilitate de cedare și care sunt indicați în Eurocod-uri.

Întrucât standardele de proiectare vechi au fost abrogate, pentru podurile rutiere existente care urmează a fi reparate sau consolidate, nu se pot aplica integral prevederile Eurocod-urilor. În această situație, se poate adopta ca etapă necesară, utilizarea pentru structurile vechi reabilitate a convoaielor din standardele vechi de proiectare, cuplate cu Eurocod-urile de verificare și dimensionare, care se aplică materialelor (beton și metal) pentru a crește durabilitatea și siguranța în exploatare a podurilor vechi pe care se fac intervenții.

În metodologie sunt dezvoltate evaluări pe structuri de poduri frecvent întâlnite, în gruparea fundamentală cu aplicabilitate numai la suprastructură. Siguranța la acțiuni seismice nu a fost abordată întrucât nu poate fi evaluată separat numai pentru suprastructuri, ci trebuie considerată structura în ansamblul său (suprastructură, sistem de rezemare, infrastructuri și sistemul de fundare în interacțiune cu terenul).

 

Descarcati aici metodologia  (link valabil pana pe 24 octombrie 2018)

https://we.tl/t-zqX8cfksCU

 

 

Citiți și:

Unul dintre hotelurile de lux din Capitala se va extinde

In primavara va incepe construirea unui ansamblu cu circa 450 apartamente

Pasaj peste calea ferata de aproape 7 mil euro

 

Reabilitarea unor clinici va costa aproape 35 mil lei

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus