Oferte locuri de munca top

Reducerea posturilor din Ministerul Lucrarilor Publice scoate angajatii in strada

Salariile de 5 – 6 mii de lei pentru secretarele din Ministerul Lucrărilor Publice sunt considerate nejustificat de mari de către ministrul Ion Ștefan. Acesta a spus la TV că  cei din funcții de conducere au un salariu de 7 – 8 mii lei pe lună și că salariul său ajunge la 12.800 de lei pe lună.

Discuția despre salarii a pornit de la faptul că angajați ai Ministerului au protestat astăzi în stradă împotriva planului de reorganizare a instituției.

Aproximativ 25% din angajații Ministerului Lucrărilor Publice vor fi disponibilizați și ”vor fi tăiate posturi de secretari de stat, posturi de conducere și oameni numiți politic”.

Conform HG 358/30 aprilie 2020 privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, numărul de posturi în minister va fi redus cu un sfert, de la 1.020 câte există în prezent la un maxim de 765 posturi, exclusiv demnitarii și posturile aferente cabinetelor acestora. Toate posturile vacante se desființează. Posturile rămase urmează să fie ocupate prin concurs.

Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a spus că ”aproape toți angajații ministerului vor fi nevoiți să participe la concurs”.
Acesta a mai declarat: ”Am găsit în cadrul ministerului funcționari bine pregătiți, care nu ar trebui să se teamă de aceste examene, pe ei se bazează cetățenii români care sunt beneficiari ai tuturor proiectelor implementate de MLPDA. Pentru alții însă, este extrem de greu să se despartă de «borcanul cu miere», de salarii și alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. (…) Nu mai putem susține secretare care încasează același salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferențiere între responsabilitățile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanță, nu de întârzieri și blocaje pentru beneficiari și cetățeni”.

 

 

Citiți și:

126 mil lei pentru noi pasaje rutiere

Cat costa lucrarile de zugraveli, anul acesta

Depozit logistic, extins cu peste 5 mii mp

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus