Oferte locuri de munca top

Record de inscrieri la examenul de atestare a expertilor in constructii

Un număr record de 1.009 candidați s-au înscris la examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții.

Ministrul Dezvoltări, Cseke Atiila, a declarat: ”numărul mare de candidați înscriși arată nevoia consolidării corpului de verificatori de proiecte și experți tehnici în construcții. Vom organiza examene de atestare transparente și previzibile”.

Cei care și-au depus cu succes candidatura pot dobândi, conform reglementărilor modificate de minister prin ordin de ministru, atestarea prin susținerea unui examen scris, de tip test grilă. Examenele vor fi organizate, pe lângă București, și în Cluj, Iași și Timișoara.

”Conform noilor reglementări, dacă în oricare dintre centrele universitare se înscriu peste 25 de candidați, examenele se vor organiza inclusiv în acel municipiu”, a adăugat Cseke Attila.

Ministerul a modificat actele normative care reglementează atestarea verificatorilor și a experților în construcții, pentru că există o lipsă acută de specialiști atestați în acest domeniu.

Verificatorii de proiecte și experții tehnici se asigură că orice construcție din domeniul public sau privat este sigură și conformă cu standardele de siguranță la incendiu, în caz de seism, sau de igienă, de exemplu.

Examenele se vor organiza în perioada 18 – 21 decembrie, iar calendarul și regulile sesiunii de atestare tehnico-profesională 2021 pot fi consultate descărcând fișierul atașat în articol.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus