Solplanet x AeroFix

#reCONSTRUIM 2019

Organizatorii hackathon-ului NOVEMBarh, desfășurat în noiembrie 2017 și 2018 cu peste 300 de arhitecți și specialiști parteneri, aduc în cadrul Construct Expo 2019, la a II a editie un nou concept inspirat de hackathon.

#reCONSTRUIM

afirmă nevoia unei reevaluări a priorităților profesionale și a priorităților publice în domeniul construcțiilor.

#reCONSTRUIM

este summitul de 4 zile al profesioniștilor din construcții și specialiștilor parteneri din domenii conexe și un eveniment asociat Construct Expo.

Un eveniment activ, cu un concept diferit, care pune accentul pe lucrul în echipă și prototiparea de soluții reale la probleme definite punctual.

Formatul de eveniment îmbină networking-ul cu ateliere tematice și sesiuni intensive de prezentări concise, de tip pitch.

1 zi #reCONSTRUIM, teme într-un registru specific, care se completează între ele, crează alianțe, devin mai puternice și împreună contează mai mult decât una singură.

4 zile #reCONSTRUIM, 4 capitole majore, +1000 de specialiști

RISC – Siguranța în mediul construit vechi și nou – ziua 1

LEGISLATIE – Construcții, domeniu strategic – ziua 2

SUSTENABILITATE – de la educatie la soluții smart – ziua 3

FINANCIAR – ce plătim: concept, santier, exploatare ziua 4

Arhitecți, urbaniști, designeri, ingineri, constructori, producători de materiale de construcții, reprezentanți din sectorul imobiliar și ai asociațiilor profesionale din întreg domeniul construcțiilor, profesioniști din administrația locală și centrală, participă la eveniment.

Specialiștii din construcții își unesc experiența într-un effort susținut interdisciplinar cu perspectivele noi și oportunitățile complementare aduse de specialiști din domenii conexe: avocați și economiști, oameni de business, antreprenori, specialiști în comunicare, publicitate, design thinking, sociologi etc.

Știm 1, 4, 7, 10 …. probleme … și avem să dăm și altora!

La #reCONSTRUIM nu le dăm ci le punem „pe masa”, constient și le prezentam și dezbatem pentru rezolvarea lor. Pentru că toți ne dorim soluții pentru o multitudine de probleme.

#reCONSTRUIM

ca să transformăm problemele în direcții de acțiune.

Suntem mulți cei care ne dorim soluții, dar ne lipsește încă direcția și, adunat cu lipsa de timp, suntem tentați să amânăm a ne implica activ.

#reCONSTRUIM

Atunci când ne alegem fiecare o temă ca prioritate – câștigăm timp! Pentru ce? Pentru ca fiecare să ne implicăm, în dezvoltarea unei direcții – unei teme – și să devenim și noi parte a procesului care va face diferența:

#reCONSTRUIM este cadrul necesar pentru:

Formarea echipei –> comunicare –> definirea problemei –> prototipare de soluții –> testare –> alianțe –> reconfigurarea –> resurse & implementare

Prin cele +1000 de voci ale spcialistilor în constructii, aducem împreună în atenția publică problemele, direcțiile și expertiza necesară pentru rezolvări cu adevărat funcționale pentru 4 capitole majore:

14 martie: RISC – Siguranța în construcții, vechi și noi 

securitate la incendiu, cutremur, riscuri, școli, grădinițe, spitale sigure

15 martie: LEGISLATIE – Construcții, domeniu strategic 

codul construcțiilor, ITP pentru construcții, sincronizare legislativă, simplificarea procesului de avizare, domeniu strategic 2019-2028, certificarea operatorilor economici în construcții.

16 martie: SUSTENABILITATE – De la educatie la soluții smart – 

arhitectura în școala primara, metode locale de implementare a inovațiilor și a principiilor sustenabile în orașele și locuințele noastre, GIS, BIM, NZEB, eficiența energetica, IoT.

17martie: FINANCIAR – ce plătim: concept/ santier/ exploatare

contabilitate, economia prevenției, criterii de performanță în exploatarea construcțiilor, suprataxarea clădirilor neconforme, parteneriate responsabile cu sectorul bancar, asigurarea imobilului, a firmei sau a persoanei, workplace, property & facility management

În lipsa prioritizării acestor 4 aspecte majore ne îndreptăm către o criză națională. Experții din domeniu știu deja că sectorul construcțiilor din România este foarte expus în acest moment unei crize cu grave implicații sociale, care se ascunde în spatele boomului imobiliar.

Creșterea nesustenabilă din ultimii ani a unei piețe în convulsii, cu cerere distorsionată, cu legislație stufoasă și interpretabilă, cu beneficiari care speră în garanții inexistente, ne expune unor efecte de tip domino, similare cu cele ale crizei financiare din 2008. În lipsa unor măsuri imediate, de prevenție, efectele acestei crize iminente, vor fi mult mai profunde și mai grave ca implicații atât sociale cât și financiare.

Cum #reCONSTRUIM

1. Sustine tema care te preocupă și se potrivește cu experiența şi interesele tale. Temele sunt disponibile public pe grupul comunității #reCONSTRUIM www.facebook.com/groups/2042908432591850/

2. Intră în contact cu echipa sau coordonatorul zilei pentru a te inscrie și/sau inițiază propria temă, ideal o tema de echipa.

Postează-o în grupul #reCONSTRUIM – www.facebook.com/groups/2042908432591850/

3. REZERVA un loc pentru eveniment, numărul de locuri este limitat

– alege ziua în care se dezbate tema ta. (Locurile se ocupă în ordinea înscrierilor).

#reCONSTRUIM un eveniment diferit, cu participare în echipă!

Locul evenimentului: sala TITULESCU, Romexpo

#reCONSTRUIM este ocazia necesară pentru ca un domeniu eminamente tehnic, domeniul construcțiilor, să iasă în public, responsabil, asumat.

Aici generam cadrul necesar pentru ca eforturile specialiștilor din construcții și profesioniștilor din domenii conexe, dorinţa de schimbare, eforturile de upgrade ale domeniului, să devină acţiuni comune, mai solide, mai puternice.

Aducem teme şi echipe împreună pentru a avea imaginea întreagă a domeniului acum, priorităţile şi locul fiecărei acţiuni în ansamblu.

#reCONSTRUIM | +1000 de specialiști

4 zile | 14-17 martie 2019

Construct-Ambient Expo | Romexpo

Sala TITULESCU

Coordonator – arhitect Florin ENACHE,

PR&comunicare – arhitect Livia IVANOVICI,

Grafică&comunicare – arhitect Ovidiu GRIGORESCU,

Data manager – arhitect Alexandru SUMANARIU,

Siguranță – inginer constructor Cristian ONOFREI,

Legislație – arhitect Bogdan UDRESCU,

Financiar – avocat Cristina OLARIU,

Sustenabilitate – arhitect Sergiu PETREA,

Consultant – designer comunități – Mădălina NEAGU.

Sus