Oferte locuri de munca top

Reconstructie printr-un fond national de investitii

Așa cum social – democrații au propus Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, și guvernul liberal vrea să propună un fond național de investiții.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în următoarele zile va fi prezentat proiectul de reconstrucție națională, ce va susține o varietate de investiții.

Scopul final va fi relansarea economică prin efectuarea de investiții masive. Deocamdată premierul nu își pune problema cu cine vor fi realizate aceste investiții masive (Cititi Fără lucrători calificați vom pierde oportunitatea unor investitii de miliarde de euro)

Ludovic Orban a precizat: ”Avem un model care a funcționat foarte bine, este fondul de investiții dezvoltat de polonezi, care a plecat cu o capitalizare inițială de la stat, a fost listat pe bursă și a permis, practic, achiziția de acțiuni la Fondul de Investiții de către sectorul privat.
Acest instrument îl gândim ca un instrument de dezvoltare a anumitor domenii de activitate, pentru la fel au făcut și polonezii. Fondul l-au împărțit în mai multe zone (…) pentru a susține dezvoltarea în anumite domenii în care noi considerăm că putem să fim competitivi, în care avem potențial de dezvoltare și în care companiile pot fi susținute în proiectele de investiții”.

Programul de relansare va avea ca obiectiv creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură: transport, energie, sănătate, comunicații, agricultură, irigații.

Vom prezenta toate proiectele de investiții care urmează să fie finanțate în cadrul acestui amplu proiect de reconstrucție națională. Obiectivul nostru este să depășim 6% din PIB, alocat investițiilor publice, într-o perioadă de maxim doi ani de zile, iar sumele mobilizate pentru finanțarea acestor obiective de investiții să fie mai mari decât au fost vreodată în istorie. ”

Premierul a mai amintit că ”s-au semnat cererile de finanțare pe cele trei spitale regionale, aproape de finalul exercițiului 2014-2020, dar important este că am semnat aceste cereri de finanțare și că proiectele vor fi finanțate din fonduri europene. Vom avea trei spitale regionale moderne care vor beneficia de finanțare europeană”. Este vorba despre spitalele regionale din Cluj, Iași și Craiova.

 

 

Citiți și:

A fost aprobata edificarea unor blocuri cu 11 etaje in Capitala

Conducere noua la un cunoscut dezvoltator imobiliar

Proiect rezidential nou, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus