Oferte locuri de munca top

Reconstrucţia Halei Matache presupune demolarea unor clădiri noi

Hala_Matache_MacelaruPrimăria Sectorului 1 refuză să îşi dea acordul pentru reconstrucţia Halei Matache. Motivaţia: proiectul presupune demolarea unor construcţii realizate în 2007, finanţate printr-un credit pe 20 de ani.

Afirmaţia lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, potrivit căreia terenul pe care urmează să fie reconstruită Hala Matache ar fi concesionat este falsă, susţine Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.

Pe acest teren sunt amplasate construcţii care au fost ridicate în anul 2007 de Administraţia Pieţelelor din Sectorul 1 în cadrul proiectului de modernizare a Pieţei Matache. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituţie cu Banca Comercială Română, precizează edilul Sectorului 1.

Astfel, reconstruirea Halei Matache pe o parte din această suprafaţă de teren implică demolarea unor construcţii noi.

 

Primăria Sectorului 1 îşi va da acordul pentru reconstruirea Halei Matache pe suprafaţa de teren în cauză doar dacă Primăria Generală a Municipiului Bucureşti va prelua împrumutul.

 

Andrei Chiliman, a declarat:

“Îl reasigur pe primarul general, Sorin Oprescu, că are tot sprijinul meu şi al colegilor mei din administraţia Sectorului 1 pentru reconstrucţia Halei Matache (monument istoric), însă numai în limitele legii şi fără păgubirea cetăţenilor. De asemenea, îmi exprim regretul că, înainte de demolarea acesteia, Sorin Oprescu nu a găsit timpul necesar unei dezbateri aplicate cu Primăria Sectorului 1 pe subiectul Halei Matache. Am fi găsit, astfel, mai uşor, soluţia pentru ca acest monument istoric să fie redat mai repede bucureştenilor.”

Sus