Oferte locuri de munca top

Reabilitari ale drumurilor, atribuite ilegal la Constanța

O serie de lucrări de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene au fost atribuite ilegal de către fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, suspect în trei noi dosare penale, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Social-democratul, în prezent aflat în detenție, este anchetat de procurorii anticorupție sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, din care două în formă continuată.

Potrivit procurorilor, suspectul, la data faptelor președinte al CJ Constanța, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Astfel, în perioada 2011 – 2013, ar fi achitat în mod ilegal către Regia Autonomă Județeană Drumuri și Poduri Constanța suma totală de 40.780.316 de lei.

Suma, reprezentând contravaloarea unor lucrări de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene și de consolidare a sistemului rutier, a fost achitată în următoarele împrejurări:

* fără a exista vreo procedură de atribuire dintre cele prevăzute de lege – în absența documentelor justificative legal întocmite, din care să rezulte efectuare în realitate a lucrărilor;

* fără ca lucrările să fie recepționate de către CJ Constanța, întrucât acestea nu îndeplineau cerințele de calitate – ba mai mult, într-unul dintre cazuri drumul era complet deteriorat.

Totodată, în anul 2013, Nicușor Constantinescu a mai încălcat o dată legea, nerespectând Hotărârea CJ privind alocarea unei sume de bani către RAJDP Constanța pentru îndeplinirea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul în curs.

„În concret, prin hotărârea respectivă, suspectul a acordat RAJDP Constanța, cu titlu de subvenții, importante sume de bani, deși potrivit prevederilor legale, regiile autonome puteau primi subvenții doar în cazul în care înregistrau pierderi și doar pentru acoperirea deficitelor respective. Acest lucru nu era valabil și pentru RAJDP Constanța care, în exercițiul financiar anterior, înregistrase profit”, arată comunicatul DNA.

Ba mai mult, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, fostul președinte al CJ Constanța a plătit ilegal către o firmă de publicitate „agreată” suma de 401.700 de lei. Banii ar fi fost achitați societății respective, în urma unei proceduri în care s-au încălcat normele în materia achizițiilor publice și finanțelor publice.

Procurorii anticorupție precizează că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus