Oferte locuri de munca top

Reabilitarea unui drum disputata de politicieni

Proiectul pentru reabilitarea drumului drumului Gurahonţ – Dieci – Buteni din judetul Arad face obiectul unei dispute politice.  Drumul judeţean 708 face legătura dintre Gurahonţ şi Buteni, are o lungime de 22,2 kilometri şi deserveşte 9000 de locuitori din 7 localităţi riverane Crişului Alb: Gurahonţ, Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Păulian

În ultima ședință, consilierii judeţeni aparţinând PSD şi ALDE au votat împotriva finanţării drumului Gurahonţ-Dieci-Buteni, respectiv a alocării a 39 de milioane de lei.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad a afirmat că este a doua oară când PSD respinge modernizarea acestui drum.

La rândul său, liderul Grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean Arad, Marius Sulincean, a declarat, citat de presa locală: PNL încearcă să găsească un colac de salvare, înghesuind, de nevoie, finanțarea reabilitării drumului Gurahonț-Dieci-Buteni din excedentul bugetar al județului…Nu putem fi de acord cu batjocura, cu lipsa de respect față de plătitorii de taxe și impozite din județ, la fel cum bineînțeles că nu am agreat ca CJA să facă încă o altă investiție nepotrivită prin achiziționarea a 10 autobuze vechi de către CTP Arad. Și normal că ne întrebăm, de ce vechi domnule vicepreședinte al Consiliului Județean ? Asta merită arădenii ? Din nou aveți tendința din prea multă infatuare să îi tratați în chip de cetățeni second hand. Cu respect, cu gândire și măsură, vă spunem că după două decenii  în care în parcul CTP nu a mai intrat un vehicul nou, a sosit timpul să facem niște investiții inteligente. Iar pe această cale am propus să achiziționăm în leasing tot 10 autobuze, dar noi, iar suma de 300.000 lei alocată să reprezinte tocmai avansul….. Iar dacă tot vorbim despre seriozitate și responsabilitate, sper ca reabilitarea drumului Gurahonț-Dieci-Buteni să nu aibă aceeași soartă ca Pâncota-Seleuș unde după ce am alocat în urmă cu 3 ani o sumă semnificativă pentru manoperă, nu s-a întâmplat până în momentul de față nimic.”.

 

Citiți și:

Viitor ansamblu cu patru blocuri in Capitala

Obiective de investitii intr-un sector al Bucurestiului, in pregatire

Va fi lansata licitatia pentru servicii de dirigentie de santier de peste 2 mil lei

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus