Oferte locuri de munca top

Reabilitarea complexului Panduri al Universitatii Bucuresti, in lucru

Unul dintre șantierele cu lucrări complexe din București este cel de reabilitare a celor cinci clădiri ce fac parte din corpul A de pe șoseaua Panduri nr. 90, ce aparține Universității București. Proiectul a fost atribuit prin licitație publică antreprenorului general Construcții Erbașu SRL.Beneficiarul proiectului este Compania Națională de Investiții SA.

Expertiza tehnică a arătat că aceste clădiri nu ar rezistă nici la seisme mici, devenind total improprii pentru desfășurarea procesului didactic. Starea actuală a clădirilor face și mai dificilă executarea lucrărilor de reabilitare.

Lucrările pe șantierul de pe șoseaua Panduri nr. 90 se derulează în ritm susținut,fiind chiar devansate față de programarea stabilită inițial. Astfel, au fost realizate în proporție de 95% lucrările de decopertare, ne-a spus ing. Mircea Toader, managerul de proiect din partea antreprenorului general al proiectului, firma Construcții Erbașu SA.

Devansarea lucrărilor a fost posibilă ca urmare a punerii în siguranță a elementelor de rezistență. De altfel, cea mai mare provocare tehnică a constructorului o reprezintă lucrările de consolidare pentru că acestea necesită aplicarea unor tehnologii cu proceduri dificile și care durează mult timp.

Pe șantier au început și lucrările de consolidare la una dintre cele cinci construcții. Proiectul prevede executarea lucrărilor de decopertare, consolidare și arhitectură – restaurare. Toate clădirile complexului Panduri vor fi reabilitate eșalonat.

Pe șantier sunt în prezent circa 60 de oameni, iar la momentul executării anumitor lucrări numărul lor va ajunge chiar la 100. Oricum,antreprenorul face angajări în permanență. Și în prezent are disponibile 15 posturi de muncitori, cu specializările structuriști, dulgheri și fierari betoniști. Și nu este vorba de angajarea lor numai pe durata acestui șantier, ci permanent, antreprenorul având în lucru multe șantiere mari.

În ceea ce privește echipa, domnul Toader spune că este foarte mulțumit decolaborarea cu proiectantul specializat în restaurarea clădirilor istorice.

Cu subcontractanți antreprenorul va lucra numai pe partea de instalații.Ca să aleagă subantreprenorul de instalații va lansa o cerere de oferte. Firmele cu care a mai lucrat și a avut o relație bună vor avea un atu, dar antreprenorul vrea să găsească și colaboratori noi.

Cum verificarea calității construcției are o importanță vitală în procesul de construire, antreprenorul are un sistem propriu intern de verificare a execuției lucrărilor, sistem agreat de beneficiar înainte de atribuirea contractului.Verificarea calității este asigurată prin departamentul special intern.

Finalizarea lucrărilor pentru reabilitarea Complexului Panduri al Universității din București este prevăzută pentru anul 2021.

 

 

Citiți și:

Cladire cu 29 niveluri etaje, in pregatire

Viitor mare centru logistic pentru o marca de masini de lux

Documentatia de atribuire modificata, pentru un contract de peste 30 mil euro

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus