Oferte locuri de munca top

Reabilitarea cladirii unei institutii de cultura, un proiect greu de finalizat

Proiectul ce prevede reabilitarea clădirii unei instituții de cultură dintr-un municipiu primește încă o șansă de realizare, după ce acesta a fost oprit anul trecut. Acest proiect are finanțarea asigurată încă din anul 2017, însă constructorul ales la momentul respectiv nu a reușit să finalizeze lucrările.

Investiția vizează clădirea Palatului Culturii din municipiul Târgu Mureș.

Acordul contractual de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a fost semnat în urmă cu 4 ani cu asocierea SC Romconstruct Group SRL – SC Concas SA, prin liderul asocierii SC Romconstruct Group SRL. Acesta din urmă a întocmit proiectul tehnic, iar lucrările de reabilitare au început în data de 22 ianuarie 2019.

Contractul a fost, însă, reziliat în luna iulie a anului trecut, având în vedere întârzierile majore în executarea lucrărilor, din cauza faptului că executantul nu putea finaliza lucrările contractate în termenul inițial și nu a respectat prevederile înştiințărilor de remediere a defecțiunilor transmise.

La data rezilierii, lucrările erau realizate în proporție de aproximativ 37%.

Conform evaluărilor lucrărilor rămase de executat, pentru finalizarea proiectului este necesară suma de 7.913.806 lei, cu TVA. Durata lucrărilor a fost stabilită pentru o perioadă de 20 de luni, conform evaluărilor. Prin urmare, valoarea totală, conform bugetului actualizat, a crescut de la 6.759.092 lei la 9.792.472 lei, inclusiv TVA.

În luna februarie a acestui an a fost încheiat un act adițional la contractul de finanțare având ca obiect creșterea valorii totale a proiectului prin majorarea valorii neeligibile a proiectului și prelungirea perioadei de implementare a proiectului până la data de 31 decembrie 2023.

După încheierea actului adițional la contractul de finanțare, a fost lansată procedura de achiziție publică având ca obiect actualizarea proiectului tehnic și finalizarea lucrărilor, fiind anulată de două ori din cauza faptului că nu a fost depusă nicio ofertă.

Pentru finalizarea implementării proiectului de reabilitare a Palatului Culturii până la data de 31 decembrie 2023, va fi derulată o procedură de achiziție publică având ca obiect Finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea Palatului Culturii”, respectiv o procedură având ca obiect Asistență tehnică din partea proiectantului în cadrul proiectului „Reabilitarea Palatului Culturii”.

În această variantă, orice completare sau modificare care urmează să fie adusă documentației tehnice va fi realizată în cadrul contractului de asistență tehnică.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus