Oferte locuri de munca top

Reabilitare si modernizare de drumuri, in cooperare

Proiectele de investiții în infrastructura rutieră, finanțate prin programul național Anghel Saligny, ar putea fi implementate printr-o procedură simplificată și eficientizată, potrivit unui nou proiect legislativ.

Inițiatorii vizează introducerea acordurilor de cooperare ca instrument de parteneriat la nivelul unităților administrativ-teritoriale, astfel încât să se creeze regimul legal pentru colaborare instituțională în vederea realizării de lucrări de reabilitare sau modernizare, pe sectoarele de drum situate în intravilanul/extravilanul unor localități.

Propunerea legislativă, ce aparține mai multor senatori și deputați PSD, a fost depusă la Senat pentru dezbatere.

Modificarea legislativă

Articol I – Art. 221, alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor se modifică după cum urmează:

(3) Pentru realizarea de lucrări de reabilitare sau modernizare, sectoarele de drum situate în intravilanul/extravilanul unor localităţi pot fi preluate temporar în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale, la solicitarea acestora, cu acordul administratorului drumului sau pot face obiectul unor acorduri de cooperare încheiate între unităţi administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Contracte de peste 1,5 mld lei, ofertate de mari constructori

Articol II – Art. 3, alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului national de investiţii „Anghel Saligny” se modifică după cum urmează:

(1) Obiectivele de investiţii care se realizează în cadrul programului trebuie să fie amplasate pe terenuri şi/sau construcţii, după caz, aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale, ori care fac obiectul unui acord de cooperare încheiat între unităţi administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus