Oferte locuri de munca top

Rating in scadere pentru dezvoltatorul de spatii de birouri Globalworth

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații de birouri din țara noastră, Globalworth a fost apreciat cu perspectivă în scădere de la ”stabil” la ”negativ”, dar cu menținerea actualului rating al companiei la Baa3, de către agenția internațională de rating Moody’s.

La finele săptămânii trecute, Globalworth a anunțat că suspendă pentru moment investițiile în noi proiecte. În plus, au fost reduse în mod substanțial investițiile în clădiri, fiind menținute numai cele absolut esențiale din punct de vedere al sănătății, securității și întreținerii clădirilor. Acest lucru a dus la suspendarea unor lucrări de construcție planificate pentru acest an, lucrări a căror valoare se ridică la peste 12 milioane de euro.

Anul acesta, Ioannis Papalekas fondatorul fondului de investiţii Globalworth a vândut toate acţiunile pe care le deţinea miliardarului ceh Radovan Vitek.

Pentru pachetul de acţiuni CPI Property Group a plătit circa 280 milioane de euro.

De asemenea, a mai vândut şi Dimitris Raptis, CEO-ul adjunct al Globalworth, 40% din acţiunile pe care le deţinea, iar Eli Alroy, director nonexecutiv al companiei, a vândut întreg portofoliul de 1,1 milioane de acţiuni.

 

 

Citiți și:

Ce investitii rutiere primesc fonduri europene de zeci de milioane de lei

Peste 83 mil euro pentru lucrari pentru mai multe strazi din Capitala

Prima etapa a unui nou proiect rezidential din Capitala, in prag de autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2020

Sus