Oferte locuri de munca top

Rata reglementata a rentabilitatii pentru tarifele de distributie a energiei electrice

Pentru stabilirea unor prețuri la consumatori care să reflecte costuri justificate în condiții de eficiență și concurență, precum și prin  menținerea interesului pentru investiții al operatorilor, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat ieri un ordin ce stabilește rata reglementată a rentabilității aplicate la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de operatorii de distribuție concesionari începând cu data de 1 ianuarie 2019.

Rata reglementată a rentabilităţii (RRR) reprezintă un parametru luat în considerare la stabilirea veniturilor reglementate ale operatorilor de distribuție concesionari.

Valoarea RRR aprobată care urmează a fi aplicată începând  cu data de 1 ianuarie 2019 este de 5,66%, exprimată în termeni reali, înainte de impozitare.

Oficialii ANRE menționează totodată că, pentru stimularea realizării de noi investiții, ANRE are în vedere remunerarea suplimentară, cu un punct procentual peste valoarea precizată anterior, a investițiilor realizate în capacităţile energetice în cea de a patra perioadă de reglementare (2019 – 2023).

Totodată, oficialii ANRE consideră că valoarea RRR aprobată în vederea aplicării la calculul tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice începând cu 1 ianuarie 2019 va conduce la atingerea unui optim între menținerea interesului realizării investițiilor necesare asigurării calității serviciului de distribuție a energiei electrice și asigurarea unui nivel rezonabil al profiturilor operatorilor de distribuție concesionari, conform prevederilor cadrului de reglementare stabilit de Legea energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus