Oferte locuri de munca top

Ramnicu Valcea: Pasajul Tudor Vladimirescu va fi redeschis circulatiei

Primul strat de asfalt a fost turnat in aceasta saptamana pe pasajul peste calea ferata de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Ramnicu Valcea. Pasajul urmeaza sa fie redeschis circulatiei peste trei zile. Traficul va fi insa restrictionat din cauza lucrarilor ce au mai ramas de executat: realizarea rosturilor de dilatatie, amenajarea zonei pietonale, sistematizarea circulatiei rutiere de legatura intre strazile Ion Referendaru si Ferdinand si altele.

Proiectul „Pasaj denivelat suprateran pe B-dul Tudor Vladimirescu” este finantat in cadrul Programului Operational Regional; Axa prioritara 1 – “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”.

Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 34,28 milioane lei, asistenta financiara nerambursabila solicitata fiind de 27,16 milioane lei.

Contractul de finantare a fost incheiat in septembrie 2011.

Pasajul va elimina blocajul rutier creat de calea ferata care intersecteaza artera principala de acces in si dinspre centrul orasului catre destinatii importante, respectiv Bucuresti, Pitesti, Valea Oltului, Sibiu. De asemenea, prin realizarea pasajului se va fluidiza traficul intre cartierele importante ale municipiului, respectiv cartierul Goranu, cartierul Ostroveni si Centrul Civic.

La podul peste raul Olt se deruleaza de asemenea lucrari de reabilitare. Dupa finalizarea celor doua investitii, legatura rutiera cu cartierul Goranu nu va mai fi oprita.

 

Pasaj Tudor Vladimirescu

Pasaj Tudor Vladimirescu

Sus