Oferte locuri de munca top

Racordare la retelele electrice: obligatii pentru dezvoltator si constructor

Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la rețelele electrice de interes public a fost modificat și completat (modificări anexate mai jos) printr-un nou ordin al ANRE.

Conform noilor modificări, emiterea avizului tehnic de racordare a organizării de șantier pentru construirea unui ansamblu de blocuri de locuințe sau de locuințe individuale este condiționată de constituirea de către dezvoltator a unei garanții de tip depozit escrow, pentru finanțarea integrală a realizării rețelei electrice.

Contul Escrow este un depozit colateral care are ca și scop principal protejarea participanților la tranzacții comerciale. Principala caracteristică a contului escrow este că permite depunerea sumelor în favoarea beneficiarului, însă ridicarea acestora este condiționată de îndeplinirea unor condiții contractuale.

De asemenea, contractul de lucrări pentru execuția rețelei electrice de interes public necesare pentru racordarea utilizatorilor individuali din ansamblu va fi încheiat de către operatorul de distribuție concesionar cu un anumit constructor atestat, ales de către dezvoltator, în maximum 5 zile lucrătoare de la data emiterii autorizației de construire a rețelei respective.

Tot în noul ordin este prevăzut ca operatorul de distribuție concesionar să restituie dezvoltatorului o cotă din contravaloarea cheltuielilor cu finanțarea lucrărilor de realizare a rețelei electrice de interes public necesare pentru racordarea utilizatorilor individuali din ansamblu, numai după ce numărul cererilor de racordare individuale înregistrate la operatorul de distribuție concesionar, din partea viitorilor clienți din ansamblu, reprezintă cel puțin 80% din numărul total al locurilor de consum din ansamblu, pentru alimentarea cărora s-a realizat rețeaua respectivă. Operatorul de distribuție concesionar va restitui cota din contravaloarea cheltuielilor cu finanțarea lucrărilor pentru realizarea rețelei electrice în maximum 30 de zile de la data îndeplinirea acestei condiții.

Vechiul regulament este în vigoare din anul 2013, fiind pe parcurs modificat și completat de mai multe ori.

Ordinul nr. 111/2018 ce modifică și completează Regulamentul din nou a apărut în Monitorul Oficial nr.596 din 13 iulie 2018.

 

Descărcați aici Ordinul nr. 111/2018 pentru modificarea și completarea Regulamentulului privind racordarea utilizatorilor la rețelele electrice de interes public:

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor complex imobiliar in nordul Bucurestiului

Un mare dezvoltator pregateste proiecte cu 300 de locuinte

Doua ansambluri rezidentiale, in pregatire in Capitala

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus